Week in Review – 11 (Suh goes nuts!)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. En al voor ongeveer de zevende week op rij met dezelfde schrijver! Na het succesvolle eerste seizoen met Darch nam begin dit seizoen Angelo het stokje over. Deze laatste heeft echter het ruime sop gekozen en nu zitten jullie met mij opgescheept om jullie wekelijks op een luchtige manier bij te praten over NFL- nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven.

Hoewel Big Ben Roethlisberger allerminst blij zal zijn met de ribblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs, zal hij de extra tijd die hij thuis kan doorbrengen wel aangenaam vinden. Hij is namelijk voor de eerste keer vader geworden. ‘Little’ Benjamin Roethlisberger werd op woensdag geboren. Moeder en kind maken het goed. Gefeliciteerd, Ben!

 

Vorige week had Washington Redskins-quarterback Robert Griffin III een perfecte passer rating. Een heel knappe prestatie, zeker voor een rookie. Op donderdag, op bezoek bij de Dallas Cowboys, liet RGIII zien dat dit geen uitzondering was. Hij gooide maar liefst vier touchdown passes en is daarmee de eerste rookie die ooit in twee opeenvolgende wedstrijden minstens vier touchdown passes gooide. De Redskins hebben nu al meer punten gescoord dan het hele vorige seizoen. Vooral indrukwekkend was het tweede kwart van de wedstrijd. De Skins scoorden in die vijftien minuten maar liefst 28 onbeantwoorde punten om een 3-0 achterstand na het eerste kwartier om te buigen tot een comfortabele 28-3 ruststand.

Halverwege het derde kwart in de wedstrijd tussen de Houston Texans en de Detroit Lions, bij een 24-14 tussenstand in het voordeel van de Lions, scoorde Texan Justin Forsett een touchdown na een run van 81 yards. Forsett was echter aan het begin van zijn rush al down by contact en dus zouden de punten weer van het bord gehaald worden bij de official review die na iedere score volgt. Dit duurde coach Jim Schwartz van de Lions echter te lang en hij gooide zijn challenge flag. Dom, want door deze actie kon de score niet meer gereviewed worden, kreeg Houston alsnog de punten en de Lions een 15-yard penalty. Wat deze actie nog stommer maakt, is dat diezelfde Jim Schwartz vorig jaar in de wedstrijd in de wedstrijd tegen San Francisco de coach van de 49ers, Jim Harbaugh, nog verweet de regels niet te kennen toen Harbaugh de rode vlag wierp na een play die al automatisch gereviewed zou worden. Uiteindelijk verloren de Lions de thuiswedstrijd tegen de Texans in overtime, met 34-31. Een dure vergissing dus.

Niet alleen Jim Schwartz liet zich namens de Detroit Lions van zijn minder verstandige kant zien. Ook Lions’ defensive tackle Ndamukong Suh deed een duit in het zakje. Nadat Suh door een offensive lineman van Houston tegen de grond was gewerkt, leek hij in zijn val met zijn voet uit te halen richting het kruis van Texans quarterback Matt Schaub. Die laatste wilde niet reageren op het incident: “Ik heb niks te zeggen over die actie of over die persoon”, aldus Schaub. Suh is in het verleden beboet voor onreglementair hard spel tegen quarterbacks Andy Dalton, Jay Cutler en Jake Delhomme. Vorig jaar, ook op Thanksgiving, werd Suh nog van het veld gestuurd nadat hij op de arm van Green Bay Packer Evan Dietrich-Smith had gestampt. Of Suh dit ook bewust deed zullen we nooit weten. Bekijk het fragment hieronder en oordeel zelf.

Chilo Rachal, guard voor de Chicago Bears, kende afgelopen maandag een ongelukkige wedstrijd tegen zijn oude team, de San Francisco 49ers. Naar verluidt kwamen zijn oud-teamgenoten ‘in his head’ en in de dagen na de wedstrijd liepen de emoties hoog op voor Rachal. Toen hij woensdag te horen kreeg dat hij de komende wedstrijd tegen de Minnesota Vikings niet zal starten barstte de bom en verliet hij gefrustreerd het team. Op donderdag keerde hij terug om het bij te leggen, maar voor de Bears was het ‘too little, too late’. De rest van het seizoen zal Rachal niet meer in actie komen, hij is op de reserve/non-football injury list geplaatst.

Bij de Baltimore Ravens halen ze opgelucht adem. Verloor het team eerder al linebacker Ray Lewis, in de wedstrijd tegen de Pittburgh Steelers ging safety Ed Reed over de schreef. Hij raakte Steelers’ receiver Emmanuel Sanders met zijn helm en dat was de derde keer in evenzoveel seizoenen dat de veteraan de regels met betrekking tot helmet-to-helmet contact overtrad. Hij kreeg een schorsing van één wedstrijd opgelegd. Die sanctie is nu deels teruggedraaid. Tegen de San Diego Chargers mag Reed gewoon in actie komen, echter moet hij nog wel een boete van 50.000 dollar betalen. Ed Reed zal daar blij mee zijn, want bij een schorsing zou hij zijn game check ter waarde van 423.000 dollar mislopen.

 

Ook leuk om te lezen