TNF Recap: Thanksgiving Editie

Door

Houston Texans @ Detroit Lions – 34-31

Even hield heel Detroit de adem in. Een 47-yard fieldgoal van kicker Jason Hanson kon de wedstrijd in overtime nog de Lions de overwinning bezorgen. De bal knalde echter tegen de paal, om vervolgens voor de goal naar de grond te vallen. No good.

Een wedstrijd eindigen met een gemiste fieldgoal is nooit een fijn gevoel, maar Lions coach Jim Schwartz zal vooral naar zichzelf moeten kijken. Schwartz gooide zijn rode challenge flag na een 81-yard Justin Forsett touchdown, schijnbaar vergeten dat alle touchdowns automatisch door de scheidsrechters nagekeken worden. Door een vreemde regel mocht de play na de ‘foute’ challenge niet meer bekeken worden, en kregen de Texans zeven punten in hun schoot geworpen.

“Ik ken de regel, maar ik was zo kwaad dat ik mezelf niet in kon houden,” zei Schwartz na afloop. “Ik had de vlag al in m’n hand voor Forsett de endzone bereikte, omdat hij duidelijk met zijn knie de grond al had geraakt.”

De beide Johnson’s domineerden de wedstrijd. Texans receiver Andre Johnson had 9 receptions voor 188 yards, Lions receiver Calvin Johnson 8 receptions voor 140 yards en een touchdown.

Washington Redskins @ Dallas Cowboys – 38-31 

De Cowboys stonden al vroeg 28-3 achter, en konden nooit meer uit dat gat klimmen. Cowboys quarterback Tony Romo gooide later een 85 yard touchdown naar Dez Bryant, de langste touchdown pass uit zijn carrière. Die score kon echter niet voorkomen dat Romo voor de eerste keer in zes Thanksgiving starts niet als winnaar van het veld stapte.

Redskins rookie quarterback Robert Griffin III zette een nieuw record neer. Hij werd de eerste rookie in de geschiedenis die in twee opeenvolgende weken vier touchdown passes gooide.

Cowboys eigenaar Jerry Jones was onder de indruk van Griffin III. “Er is een reden waarom de Redskins hun halve team ruilden om hem te kunnen draften,” zei hij na afloop.

De Cowboys wisten Griffin III vier keer te sacken, maar konden hem uiteindelijk niet stoppen. De quarterback gooide voor 311 yards. Redskins running back Alfred Morris rushte 113 yards en scoorde een touchdown. Door de vroege achterstand moest Dallas al snel vaarwel zeggen tegen de running game. Het totaal van vier rushers stond na afloop op slechts 35 yards.

New England Patriots @ New York Jets – 49-19 

Een indrukwekkende overwinning voor de Patriots, die eigenlijk tijdens half time al wel naar huis hadden kunnen gaan. New England scoorde 35 punten in het tweede kwart, waarvan 21 in slechts 52 seconden.

Turnsovers waren het grote probleem voor de Jets. Mark Sanchez gooide een interceptie, en Sanchez, Shonn Greene, Chaz Schilens en Joe McKnight verloren allen een fumble.

Tom Brady passeerde de 3000-yards passing grens in het seizoen voor de tiende keer in zijn carrière. Hij gaf ook Dan Fouts het nakijken op de all-time passing lijst, waar hij nu tiende op staat.

Jets coach Rex Ran was teleurgesteld, maar gaf de hoop niet op: “We zijn zo verwond als je maar kan zijn, maar dood zijn we nog niet.” Of Jets fans daar ook zo over denken is de vraag. Al voor het tweede kwart schreeuwden de fans om Tebow, en het team moest onder luid boe-geroep de kleedkamer opzoeken.

Toen Jets tight end Dustin Keller de laatste punten van de dag op het scorebord zette was het stadion al zo goed als leeg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen