Raptors verpesten terugkeer Noah

Door

Reikhalzend hadden ze bij de Chicago Bulls uitgekeken naar de terugkeer van Joakim Noah. Een zege in Toronto op de Raptors zou het feestje compleet maken, maar dat liep even anders: 118-113.

De ploeg van coach Tom Thibodeau wordt in de Eastern Conference gezien als een gevaarlijke outsider. Hoewel het dit seizoen nog maar zelden compleet kon opdraven, zitten de Bulls de Boston Celtics en de Miami Heat op de hielen.

Chicago had tot woendagavond 38 van z’n 54 wedstrijden gewonnen, terwijl het van die 54 maar negen duels (7-2 record) compleet was geweest. Carlos Boozer moest de eerste maanden van de competitie laten gaan vanwege een handblessure, terwijl Noah de afgelopen dertig duels herstelde van een operatie aan zijn duim.

Maar hoewel de Bulls er van die dertig liefst 22 wonnen, was de anticipatie op de terugkeer van Chicago’s Big Man groot.

Noah’s rentree liep in het Air Canada Centre echter uit op een sof. Toronto’s DeMar DeRozan en Andrea Bargnani namen beiden 24 punten voor hun rekening, terwijl Jose Calderon tekende voor 17 assists. Chicago kon daar met Derrick Rose (32 punten) en Carlos Boozer (24) onvoldoende tegenover stellen.

Toronto legde bovendien meer dan eens Chicago’s verdedigende zwakheden bloot. ,,Defensief was het een ramp,” schetste Thibodeau de situatie. ,,We vergaten alles waar we verdedigend voor staan.”

En de verloren zoon zelf? Joakim Naoh tekende voor zeven punten en zestien rebounds in de 24 minuten die hij binnen de lijnen verscheen.

,,Ik heb me wel eens beter gevoeld,” gaf hij na afloop toe toe. ,,M’n timing laat nog te wensen over, en ik raak wat snel buiten adem. Dit is zeker niet het resultaat dat ik wilde. Dit moet echt beter.”

Lang hoeven de Bulls daarvoor niet te wachten. Vanavond al wacht de Miami Heat in het United Centre. Met een fitte LeBron James, dit keer.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Raptors:

Foto: theepochtimes.com

1 Reactie
 1. Ivo 12 jaar ago

  In het eerste Boshloze seizoen loopt niet alles lekker voor de Raptors.
  De playoffs kunnen vergeten worden.
  Maar een mooie overwinning op rivaal Chicago is altijd leuk!
  Op naar overwinning nummer 17
  Let’s Go Raptors!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen