Historische uitschakeling voor LA Lakers

Door

1recap1play

* De Los Angeles Lakers gingen kansloos onderuit tegen de San Antonio Spurs. Spurs-coach Gregg Popovich repte na de eenvoudige 103-82 zege dat het ook geen eerlijke strijd was. Eerlijk of niet, de Lakers maakten in elk van de vier -verloren- wedstrijden duidelijk dat ze niets te zoeken hadden in het naseizoen. Met een fitte Kobe Bryant was het wellicht een ander verhaal geweest, maar zelfs dan was er tegen dit San Antonio niet veel eer te behalen geweest.

* Dwight Howard was in Game 4 het toonbeeld van de misére van LA. Hij moest aan het begin van het derde kwart het veld op schlemielige wijze verlaten na een tweede technische fout. Mentaal was Howard nooit in staat dit Lakers-team te leiden en hij kan zich deze zomer opmaken voor Dwightmare: Deel 2. De relatie met Lakers GM Mitch Kupchak is er namelijk ook niet beter op geworden.

* Pau Gasol, die een staande ovatie kreeg toen hij een paar minuten voor tijd op de bank plaatsnam om de aanstaande nederlaag te aanschouwen, vond na de verliespartij toch nog de inspiratie voor positieve woorden. Vreemde woorden na een kansloze sweep in de eerste ronde. Hij voelt de bui van zijn vertrek al hangen.

 

* Kobe Bryant en Pau Gasol hebben al jarenlang een innige relatie. Het begon afgelopen zomer met deze ‘honeymoon’ pic in Londen tijdens de opening van de Olympische Spelen.

Kobe & Pau

Gisteren speelde Gasol misschien wel zijn laatste wedstrijd voor de Lakers. Met een geblesseerde Bryant hoeft Gasol er niet op te rekenen dat de Black Mamba weer voor hem in de bres springt, zoals de laatste paar keren het geval was als de naam van Gasol weer eens opdook voor een mogelijke trade. De band na dit zware seizoen nog steeds uiterst innig.

tumblr_mlzzem1uUs1qcmnsoo1_1280

De ringen hebben ze al. Tekenen die huwelijksakte!

* Het was voor het eerst in ruim 45 jaar dat Los Angeles Lakers in de eerste ronde van de play-offs verloren zonder een wedstrijd te winnen. De laatste keer was in 1967 tegen de San Francisco Warriors. Toen de eerste ronde al meteen de halve finale was en bestond uit een best-of-five in plaats van een best-of-seven. Pijnlijk.

Ook leuk om te lezen