NBA Recap (116): Lakers verliezen thuis, Heat verslaan Magic

Door

 

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 116.

Atlanta Hawks at Cleveland Cavaliers 103-87

De Cleveland Cavaliers waren de laatste tijd goed bezig maar tegen de Atlanta Hawks bleken ze toch minstens één maatje te klein. De ervaren Hawks startten erg sterk met een goed eerste kwart (31-19) en keken daarna nooit meer achterom, ondanks een poging tot comeback van de Cavaliers in het derde kwart (17-23). Er was weinig of niets opgewassen tegen Joe Johnson, die goed was voor 28 punten, en ook Jeff Teague had een goede dag met 18 punten. De Hawks maakten 51% van hun schoten. Bij de Cavaliers was Kyrie Irving goed voor 19 punten en 10 assists.

Detroit Pistons at LA Clippers 83-87

De mannen van ‘Lob City’ hebben het al een tijdje niet gemakkelijk en ook tegen de matige Detroit Pistons hadden ze het niet onder de markt. De Clippers hadden zelfs verlengingen nodig en dat nota bene na een comeback in het vierde kwart (17-9). Offensief lukte weinig voor beide teams maar de Pistons deden zichzelf uiteindelijk de das om door achttien balverliezen tegenover elf voor de Clippers. Beste man bij de Clippers was Chris Paul. Hij was goed 10 punten in de extra periode en eindigde de wedstrijd met 19 punten, 9 rebounds en 15 assists.

Washington Wizards at Memphis Grizzlies 92-97

De Memphis Grizzlies doen goed mee in het Westen en konden tegen de Washington Wizards de winst thuis houden. Het was een spannende wedstrijd tussen twee jonge teams. De Grizzlies hadden het zelfs even lastig tegen de ‘run-and-gun’ Wizards, geleid door John Wall, maar door een sterk derde kwart (18-29) stelden ze de zege veilig. Rudy Gay was, zoals zo vaak, de uitblinker met 27 punten en 9 rebounds. Daarnaast scoorde nog vier andere Grizzlies in de dubbele punten waaronder een heroptredende Zach Randolph. Die was goed voor 13 punten en 9 rebounds in 24 minuten vanaf de bank. John Wall was topscorer voor de Wizards met 25 punten.

Minnesota Timberwolves at Sacramento Kings 99-115

Op een bepaald moment droomden de Timberwolves terecht van een plaats in de playoffs. Maar sinds de zware blessure voor Ricky Rubio is dat enthousiasme enigszins weg. Ook in Sacramento waren de Wolves gewoon te zwak om aanspraak te maken op een overwinning en verloren ze voor de vierde keer op rij. De Kings speelden vooral een sterke tweede helft, waarin ze goed waren voor 58 punten en er zelf slechts 42 lieten maken. Liefst zes spelers van de Kings scoorden in de dubbele punten, met Marcus Thornton als topscorer met 24 punten. Bij de Wolves scoorden ook zes spelers minstens 10 punten, met Kevin Love als beste met 21 punten, maar vooral de 21 balverliezen waren dodelijk.

Orlando Magic at Miami Heat 81-91 

Het was een spannende pot basketball in Miami tussen twee topteams in het Oosten. Maar de Heat bleken net iets sterker in het vierde kwart (18-24) waardoor ze Dwight Howard en zijn Magic met een nederlaag terug naar Orlando stuurden. Dwayne Wade had de goede vorm te pakken en was dé man met 31 punten. Chris Bosh voegde daar 23 punten aan toe terwijl LeBron James zijn dag niet had met slechts 14 punten. Bij de Magic had Howard 18 punten en 11 rebounds maar twintig balverliezen waren ook voor de Magic dodelijk.

Houston Rockets at Phoenix Suns 86-99

De Phoenix Suns ‘are HOT!’ Het team van Steve Nash won nu al voor de vierde keer op rij en hebben daardoor sinds lang nog eens meer wedstrijden gewonnen dan verloren (23-22). De slachtoffers van dienst waren de Houston Rockets, die nog steeds zonder Kyle Lowry spelen. De man van de avond was Michael Redd. De voormalige ‘scoring machine’ van de Milwaukee Bucks kampt al jaren met blessures maar liet zijn talenten nog eens zien. Hij was goed voor 25 punten in amper negentien minuten. Bij de Rockets was Luis Scola topscorer met 18 punten.

Portland Trail Blazers at OKC Thunder 95-111

De Thunder blijven hét beste team in het Westen, dat moesten de vernieuwde Trail Blazers wederom ondervinden. Het trio van Kevin Durant, Russell Westbrook en James Harden bleek opnieuw bijzonder moeilijk te stoppen. Durant maakte 26 punten, Westbrook 28 en Harden 14, samen dus goed voor 68 punten. Daarnaast waren zij ook goed voor een totaal van 18 assists. Bij de Blazers had Jamal Crawford 23 punten maar LaMarcus Aldridge had zijn dag niet en miste dertien van zijn negentien schoten, goed voor slechts 15 punten.

Utah Jazz at LA Lakers 103-99

De Lakers zijn al het hele seizoen nagenoeg onklopbaar in het eigen Staples Center. Het gebeurt dus niet vaak dat ze er verliezen maar tegen de Utah Jazz moesten ze toch de duimen leggen, ook al speelden die zonder Al Jefferson. Paul Millsap speelde erg sterk en tekende voor 24 punten, 9 rebounds, 5 steals en 2 bloks. Hij werd bijgestaan door rookies Enes Kanter en Alec Burks, die beiden goed waren voor 17 punten. Bij de Lakers was Andrew Bynum goed voor liefst 33 punten maar Kobe Bryant was nergens. Hij maakte slechts drie van zijn twintig schoten. Bovendien hadden de Lakers 24 balverliezen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen