MLS Recap (6): Galaxy en Rapids komen tot winst

Los Angeles Galaxy – DC United, 3-1

Los Angeles Galaxy is erin geslaagd om de nare nasmaak van de uitschakeling in de Concacaf Champions League (tegen Toronto een 1-2 nederlaag) weg te poetsen. In eigen huis was de ploeg van Bruce Arena met 3-1 te sterk voor DC United. Grote man aan de kant van Galaxy was Robbie Keane. Hij nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor DC United. In de vorm van Dwayne DeRosario die Josh Saunders probeerde te verschalken met een lob van net over de middenlijn. Zijn knappe poging eindigde net naast de goal van de Galaxy-keeper. Na de poging van DC was het vooral Galaxy dat de klok sloeg in de eerste helft. Via pogingen van David Beckham was LA tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer.

Voor de schoten van Beckham had Keane de openingstreffer ook al bijna op zijn schoon. Op de achterlijn begon hij aan een slalom die op het doel afging, maar bij zijn laatste kapbeweging werd de bal nog net weggetikt. Keane was woedend op de scheidsrechter, want de bal werd tegengehouden met de hand door een van de United-verdedigers.

Vlak voor rust, na de onterecht onthouden penalty, was het alsnog Keane die doeltrof. Mike Magee zette de bal voor, waarna verdediger Todd Dunivant goed teruglegde op de Ierse aanvaller. Voor Keane was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven.

In de tweede helft bleef Galaxy de gevaarlijkste ploeg. Lang bleef een doelpunt echter uit, maar twintig minuten voor tijd maakte Keane aan alle onzekerheid een einde. Met een harde pegel met links stuurde hij de bal in de kruising. Vlak voor tijd maakte Sarvas zelfs nog de derde treffer voor LA, een minuutje later deed Deleon namens DC United nog wat terug met zijn eerste MLS-treffer.

Philadelphia Union – Colorado Rapids, 1-2

Colorado Rapids boekte uit bij Philadelphia Union zijn tweede overwinning in de MLS.  Ondanks dat de ploeg een half uur met tien man speelde kwam de uitploeg tot een 1-2 overwinning. Alle goals vielen vlak binnen elf minuten. Na een 0-2 voorsprong bracht Philadelphia de marge terug naar één, maar verder kwam het niet.

In de eerste helft waren de kansen voor de thuisploeg, maar het ontbrak Philadelphia aan precisie en geluk. Kansen voor onder andere Danny Mwange en Keon Daniel wilden er net niet in. Vaak was de laatste pass te onnauwkeurig en de keren dat er wel een schot tussen de palen werd gelost was keeper Matt Pickens op zijn hoede.

Tien minuten na rust kreeg de Union de rekening dan ook gepresenteerd. Na een vlot lopende aanval van Colorado kon keeper Zac MacMath nog ingrijpen, maar op de rebound van Castrillón had hij geen antwoord. De wedstrijd leek te kantelen toen Larentowicz na een domme overtreding met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Toch slaagden de Rapids erin om de score te verdubbelen. Zes minuten na de openingstreffer was het Tony Cascio die een belangrijk doelpunt maakte. Philadelphia had met nog een half uur te spelen en een man meer alle kansen te hebben op punten, maar verder dan de aansluitingstreffer van spits Pajoy kwam de ploeg niet meer.