Philadelphia wint Battle of Pennsylvania

Door

Er zullen heel wat teams opgelucht adem halen nu de Philadelphia Flyers in een fantastische kraker de winning streak van hun aartsrivaal Pittsburgh Penguins hebben gestopt. Het werd in OT 3-2 voor de boys van Broad Street en daar had het lang helemaal geen schijn van.

Na twee periodes in het Wells Fargo Center was ’t er behoorlijk stil, want de Penguins stonden na doelpunten van Craig Adams en NHL point scoring leader Evgeni Malkin met 2-0 voor en met bijna een dozijn gewonnen wedstrijden op rij leken de Penguins niet te stoppen. Onderschat echter nooit de fighting spirit van de Flyers, die zich vooral tegen rivalen uit hun eigen staat en regio nooit gewonnen zullen geven. Wat de Rangers eerder deze week niet lukte, lukte hen wel: een comeback en uiteindelijk de game winning goal met vrijwel geen tijd meer op de klok.

Eerst was het een powerplay goal van Kimmo Timonen, die op aangeven van center Giroux (alweer zijn 57ste assist van dit seizoen) het verschil nog één doelpunt maakte. Enkele minuten later was het fan favorite Scott Hartnell (foto) die de 2-2 binnen tikte en de fans gingen er nog maar eens goed voor zitten. Veel langer dan dit hadden ze op ’t winnende doelpunt niet kunnen wachten, want terwijl commentator Doc Emerick al sprak van een shootout volgde er nog één knap uitgespeelde aanval van de Flyers en via een drop pass van Briere kreeg diezelfde Hartnell de puck voor een laatste schot en met 4:59 in OT gespeeld vloog de puck er alsnog in.

Hartnell’s goal brengt de top van Atlantic Division dichter bij elkaar dan ooit. De NY Rangers leiden de conference en divisie met 95 punten, Penguins naderden tot 94, Flyers op 92 en de NJ Devils volgen op 87 punten. Zowel New York als Pittsburgh hebben een wedstrijd minder gespeeld (71 stuks) dan Philadelphia en hun noorderburen uit New Jersey. Het beloven nog drie spectaculaire weken te worden.

Bekijk hieronder de samenvatting van dit duel:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen