Bruins en Hawks starten Conference Finals winnend

Door

Boston Bruins v Pittsburgh Penguins - Game One

Gisteren werden de eerste games gespeeld in zowel de Eastern als Western Conference Finals. In de eerstgenoemde Finals betekend dat de confrontatie tussen de Pittsburgh Penguins en Boston Bruins, een ontmoeting die er verhit aan toe ging gisteren. Alhoewel de Penguins in eigen huis niet verkeerd starten, weten de Bruins overtuigend te winnen in Pittsburgh. In de westerse ontmoeting weten de Chicago Blackhawks wel het thuisvoordeel te benutten, ten koste van de Los Angeles Kings.

De Bruins wisten game één met name overtuigend te winnen door georganiseerd en fysiek spel. Waar de Pens na een sterke start de focus juist verliezen en alleen maar op lijken te gaan in vechtpartijtjes en onnodige hits, behoudt Boston haar focus. Met name Bruins’ Center David Krejci krijgt hierdoor de ruimte om zijn spel te spelen, met twee goals tot resultaat. Daarmee heeft de Center nu voor maar liefst 19 punten gezorgd in de playoffs, inclusief 7 eigen goals. Ook Nathan Horton pakt tot slot nog een doelpunt mee, zijn persoonlijke nummer zés deze playoffs, om de pot in een 3-0 score te doen eindigen.

In tegenstelling tot de Pens, weten de Blackhawks wél te winnen onder toeziend oog van het eigen publiek. Initieel zijn het echter wel de Kings die de voorsprong weten te pakken. Door stevig druk te zetten wordt Blackhawks’ Center Dave Bolland op het verkeerde been gezet, die in een poging tot uitverdedigen de puck via Kings’ Justin Williams het eigen net in ziet gaan. Maar dan herpakken de Hawks zich. Een flitsend snelle aanval in de tweede periode leidt tot een rebound waar Patrick Sharp wel raad mee weet, 1-1. Daarmee is de sterk goal keepende Jonathan Quick voor het eerste geklopt. Nog geen vier minuten later doet Marian Hossa daar een schepje bovenop als hij een door Duncan Keith gelanceerde puck toucheert en in het net ziet belanden. Hossa bewijst wederom belangrijke doelpunten te kunnen maken, de Blackhawks winnen dankzij zijn punt met 2-1.

En daarmee benutten de Hawks optimaal hun thuisvoordeel, iets wat de Kings in hun series tegen de San Jose Sharks ook kenmerkte. Sterker nog, Los Angeles heeft gedurende de gehele playoffs nog niet verloren in eigen huis. Als Chicago game nummer twee ook weet te winnen, kan dit wederom een series worden die wordt gekenmerkt door het welbekende thuisvoordeel. Wij zijn in ieder geval razend benieuwd naar game 2, die vanavond al gespeeld moet worden door een in het United Center gepland concert van de Rolling Stones.

Ook leuk om te lezen