Crosby wellicht niet fit voor start van het nieuwe seizoen

Door

De revalidatie van Sidney Crosby begint nu echt een neverending story te worden. Waar eerder werd gemeld dat de sterspeler van de Pittsburgh Penguins in het komende zeker vanaf het begin van de partij zou zijn, wordt dit nu in verschillende berichten namelijk weer tegengesproken. Crosby is volgens deze berichten namelijk bij lange na niet 100% speelklaar en, zoals het er nu uitziet, is er een grote kans dat hij de start van het nieuwe seizoen niet gaat halen.

Ray Shero, general manager van de Penguins, benadrukt echter dat zijn center niet is gestopt met zijn oefeningen, ook al speelden er af en toe weer wat symptomen op van zijn hardnekkige blessure. Volgens de GM komen de klachten enkel en alleen omdat Crosby iets te fanatiek in de weer is geweest. Hij zegt ook dat hij dit als een goed iets ziet, aangezien zijn captain er dus alles aan wil doen om weer fit te worden.

Feit blijft dat Crosby sinds 5 januari geen wedstrijd meer heeft gespeeld en dat hij tevens nog steeds niet is vrijgegeven door zijn arts voor contacttrainingen. Shero voegt hier echter wel aan toe dat men ook nog niet naar de goedkeuring van de arts heeft gevraagd, aangezien er nog geen situaties zijn geweest waarvoor Crosby vrijgegeven had moeten worden.

Zoals gezegd gaat Crosby nog wel gewoon verder met zijn oefenstof al moet hij de trainingen met contactmomenten dus nog maar even laten voor wat ze zijn. Volgens Shero zal Crosby ook zeker niet worden gepusht om de openingswedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd tegen de runner-up van vorig seizoen, de Vancouver Canucks, op 6 oktober, te halen.

„Voor mij is het alleen belangrijk dat hij zich goed voelt als hij eenmaal terugkeert op het ijs,” aldus Shero. „En dat is ook het enige, want ik vind het essentieel om hierbij het grote geheel in de gaten te blijven houden.

Foto: cbc.ca

 

Ook leuk om te lezen