Capitals verslaan Penguins in topper

Zondagavond hebben de Washington Capitals in eigen huis de door blessures geteisterde Pittsburgh Penguins met 3-0 verslagen. Na de zege van afgelopen vrijdag op Tampa Bay Lightning heeft het team van coach Bruce Boudreau na deze overwinning de aansluiting met de top van de Eastern Conference weer helemaal gevonden.

De wedstrijd werd in feite al na vier minuten in de tweede periode beslist toen Marcus Johansson de bevrijdende 2-0 maakte voor de Capitals. Aan het einde van de eerste periode had forward Brooks Laich zijn ploeg namelijk al op 1-0 gezet door een rebound binnen te schieten. De Penguins wisten hier niet veel tegenover te zetten.

Een wedstrijd tussen deze rivalen is altijd al beladen en het vuur laaide in de derde periode nog verder op toen Tim Wallace de center van de Capitals, David Steckel, uitdaagde tot een gevecht. Dit was een wraakactie voor de klap die Steckel eerder dit jaar uitdeelde aan Penguins captain Sydney Crosby. Waarschijnlijk vormde deze klap namelijk het begin van de hersenschuddingklachten die de sterspeler van Pittsburgh al langdurig aan de kant houden. Matt Cooke van de Penguins gooide daarna nog wat extra olie op het vuur door Washington-sterspeler Alex Ovechkin overduidelijk te haken en ook dit resulteerde in flink wat geruzie over en weer.

Naast Crosby is nu ook Evgeni Malkin sinds vrijdag langdurig geblesseerd en daardoor is de aanval van Pittsburgh op zijn zachtst gezegd gemankeerd te noemen. In de derde periode hadden de Penguins wel de overhand, maar zij konden geen aanvallend potten meer breken tegen de sterke verdediging van Washington. In de laatste minuut werd de einduitslag zelfs nog op 3-0 bepaald toen Mike Knuble het lege net wist te vinden nadat de gasten hun keeper van het ijs hadden gehaald.