Brodeur en Holtby schitteren rond unieke records

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

In een sport waarin gemiddeld meer dan vijf doelpunten per wedstrijd vallen is er weinig frustrerender dan de dagen dat je team geen enkele puck in ’t netje krijgt. Florida maakte gisteravond zo’n wedstrijd mee en Boston vuurde 45 schoten af en daarvan trof er maar één doel. Het waren de wedstrijden van goalies Martin Brodeur en Braden Holtby (foto), die met hun overwinningen beide series gelijk trekken.

Recordbreker
Brodeurs recordbrekende 24ste playoff shutout in zijn lange carriere was de belangrijkste reden dat zijn New Jersey Devils met 4-0 wonnen van de ploeg uit Florida. Geholpen door een aantal goed geblokte schoten en weinig foutjes in de defensie zette hij een prestatie van formaat neer. Dat kon zijn team wel gebruiken, want de vreselijke implosie van eergisteren was hard aangekomen in Newark. Ze gaven in game 3 namelijk een 3-0 voorsprong weg en gingen met 4-3 onderuit. Opnieuw verliezen zou de genadeklap zijn geweest.

Die kwam er niet, want Brodeur werd geholpen door onder andere powerplay goals van Parise en Kovalchuk. Hij moest wel enige tijd wachten op die goals, want het bleef tot in de tweede periode 0-0 en twee snelle goals in het begin van de derde periode gooiden de wedstrijd pas op slot.

Overwerken
Ook elders viel een bijzonder record op te merken. Woensdagavond verbraken de Flyers en Penguins het record van meeste doelpunten in de eerste vier wedstrijden van een serie, gisteravond waren de Bruins en Capitals de eerste teams ooit die in de eerste vier duels vier keer pas in overtime de beslissing zagen vallen. Twee keer wonnen de Bruins, twee keer de Capitals en gisteravond won Washington door opnieuw een fenomenaal optreden van rookie Braden Holtby, die in totaal 1 doelpunt toestond op 45 schoten.

Dat gaf de Caps de kans om in een wedstrijd te blijven die Boston met vlagen stevig in handen had. Washington had nog wel vroeg de score geopend door een goal van Johansson binnen twee minuten, maar Boston had nog voor de eerste rust de gelijkmaker gescoord en bleef furieus op doel schieten. Het hielp de Bruins echter niet en bijna drie periodes later scoorde Alexander Semin in de verlenging de verlossende 2-1.

All square
Met deze twee series beiden gelijk en ook de Rangers-Senators serie op 2-2 is de Eastern Conference nog altijd ongemeen spannend. Alleen Philadelphia staat comfortabel 3-1 voor tegen de Penguins, maar die serie is zo knotsgek dat daar een bizarre comeback niet uitgesloten is. De Flyers weten tenslotte sinds 2010 dat ’t kan!