Oilers sturen Yakupov naar Blues; contracteren Russell

Door

Edmonton Oilers v Vancouver Canucks
Het resetten van de Oilers’ roster duurt voort. Nadat eind juni aanvaller Taylor Hall naar New Jersey ging in ruil voor verdediger Adam Larsson, was het ditmaal de beurt aan Nail Yakupov. Hij mocht vannacht zijn spullen pakken voor een verhuizing naar St. Louis. De Russische aanvaller diende eind vorig seizoen al een tradeverzoek in, en deze wens is dus vervuld. In ruil voor de eerste keuze van 2012 ontvangt Edmonton een selectie voor de derde ronde van de 2017 NHL Draft. Deze keuze wordt een tweede ronde selectie in 2018, mits Yakupov minstens vijftien keer scoort dit seizoen. Daarnaast ontvangen de Oilers aanvaller Zach Pachino. Van hem hoeft niet veel verwacht te worden; St. Louis zou het maximum aantal gecontracteerde spelers hebben overschreden als er niemand naar Edmonton ging.

Russell terug in Alberta

Kris Russell verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van de Flames.
Kris Russell verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van de Flames.

Daarnaast wist Edmonton GM Peter Chiarelli de transfervrije Kris Russell te contracteren. De 29-jarige verdediger speelde vorig seizoen nog voor rivaal Calgary en kende een korte tussenstop in Dallas. Russell staat bekend om het blokeren van schoten, maar ook om het feit dat teams gemiddeld veel vaker op doel schieten als hij op het ijs staat. Desondanks zal hij Edmonton de broodnodige hulp voor de defensie geven. Het risico voor de Oilers is beperkt; Russell tekende voor één jaar en voor $3,1 miljoen.

Nieuwe start Nail Yakupov
Nail Yakupov leek op basis van zijn eerste seizoen een glansrijke carrière tegemoet te gaan. In het door de lockout ingekorte 2012-2013 scoorde hij nog zeventien keer in 48 wedstrijden. In de 204 wedstrijden daarna wist hij nog maar 33 keer te scoren en ook zijn defensieve spel was teleurstellend. Nu krijgt de Rus in St. Louis de kans om zijn loopbaan weer op de rails te krijgen en weer momenten zoals in de video hieronder te beleven.

Foto’s: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen