Alex Ovechkin mist All-Star Weekend door blessure

Door

IMG_20160111_070638-1

Alex Ovechkin heeft zojuist laten weten dat hij niet in actie zal komen tijdens het All-Star Weekend van het komende weekeinde. De steraanvaller van Washington Capitals sprak na afloop van het met 4-3 verloren duel tegen de Philadelphia Flyers over een low body injury waar hij het hele seizoen al last van heeft. Ovechkin was door de fans gekozen als aanvoerder van het Metropolitan Division team.

,,Ik heb de blessure het hele seizoen al. Je probeert er gewoon doorheen te schaatsen en met de fysiotherapeuten weer iedere wedstrijd fit te zijn. Dat lukte aardig, maar dat gaat niet meer. Ik moet nu rust pakken, ik wil ook klaar zijn voor de play-offs van mijn eigen team.” zo liet Ovechkin weten.

De Rus kent een uitstekend seizoen. Ovechkin nam het record ‘Russische speler met de meeste goals’ over van Sergei Federov, scoorde zijn 500e NHL treffer en was goed voor 28 goals en 14 assists tot dusver. Door het afzeggen van de NHL All-Star Game staat Ovechkin op een zogenaamde day-by-day decision, waardoor hij in ieder geval het duel van komende dinsdag mist tegen Florida Panthers, de koploper in Atlantic.

Ook leuk om te lezen