Red Wings delen tik uit aan Canucks

Door

Detroit Red Wings v Vancouver CanucksBij voorbaat was de ontmoeting tussen de Detroit Red Wings en Vancouver Canucks al interessant te noemen. De teams stonden op een punt van elkaar en gezien de laatste ontmoeting, die eindigde in een 8-3 blamage, waren de Canucks uit op revanche.

Een plan waar Detroit echter een stokje voor steekt. Alhoewel Vancouver initieel nog op voorsprong weet te komen is het voor het team snel bekeken. Met name door twee doelpunten van zowel Henrik Zetterberg als Justin Abdelkader staat het Canadese team vrij kansloos tegen de Red Wings, met 5-2 als eindresultaat. En dat is interessant voor de conferentie-noteringen. Alhoewel Detroit haar vijfde plaats behoudt, zakken de Canucks van een prettige derde plaats, terug tot nummer zeven. Zo snel kan het gaan.

Een team wat wel haar revanche pakt is St. Louis. De Blues verslaan namelijk de Ducks en eindigen daarmee een reeks van vijf gewonnen partijen van het team uit Anaheim. En van die vijf gewonnen partijen betreft er nu net eentje een overwinning op de Blues, een vorige confrontatie eindigde in 4-2. Dit keer is St. Louis echter te sterk. Met name door een assist en uiteindelijke overtime goal van Chris Stewart weten de Blues te winnen van de Ducks met 1-2.

Foto: Getty Images

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen