Penguins blijven in leven na eerste thuisoverwinning

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Pittsburgh Penguins leken na drie wedstrijden in de play-offs ten dode opgeschreven, maar twee wedstrijden later is de 3-0 achterstand in de series tegen de Philadelphia Flyers omgezet in een achterstand van 3-2. 3-2 was ook de uitslag van de vijfde wedstrijd. Game 6 zal gespeeld worden in Philadelphia.

Powerplay

Na een periode spelen sloeg de schrik toe in het Consol Energy Center. De Penguins stonden met 1-2 achter, wat aan het einde van de wedstrijd uitschakeling zou betekenen. Opvallend genoeg werden alle doelpunten gemaakt in de powerplay.
In de serie werden daarmee al negentien powerplay-doelpunten gemaakt. Ter vergelijking; In de series Capitals-Bruins, Senators-Rangers en Kings-Canucks vielen in totaal nog geen 19 doelpunten.

Jordan Staal

Hoewel de beslissende doelpunten en acties misschien van spelers als Sidney Crosby, Evgeni Malkin en James Neal, ontpopt Jordan Staal zich als de belangrijkste aanvallende kracht van de Pittsburgh Penguins. De vooral defensief sterke center zette met zijn zesde play-offdoelpunt de 2-2 op het bord en was drie minuten later de aangever op de game winner van Tyler Kennedy.

In de derde periode was Staal heel belangrijk in zijn eigen zone. De Flyers waren vurig op zoek naar de 3-3, maar vonden die niet. In tegenstelling tot de eerste vier wedstrijden, vielen vooral de defensieve spelers en de doelmannen op. Ook het aantal penalty minutes(16) lag uitzonderlijk laag.

Daarmee bleef het 3-2 en ging de derde periode de boeken in als de eerste periode in deze serie waarin niet gescoord werd. De series staan nu ook op 3-2. De zesde wedstrijd wordt zondag gespeeld in Philadelphia. Ook in die wedstrijd kunnen de Flyers weer een beroep doen op James van Riemsdyk. De aanvaller keerde in game vijf terug van een blessure.

Highlights

Philadelphia Flyers (5) – Pittsburgh Penguins (4)

Vanavond staan er in de Eastern Conference drie wedstrijden op het programma. Al deze drie series kennen een tussenstand van 2-2: Washington speelt in Boston, deze wedstrijd begint om 21:00. Om 00:30 openen de Devils en de Panthers hun vijfde wedstrijd en om 01:00 heeft de opening face-off plaats in New York voor het duel tussen de Rangers en de Senators. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN America.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen