Shutouts voor Ducks en Kings

Door

Anaheim Ducks v Detroit Red Wings - Game Three

De Anaheim Ducks hebben in game 3 een belangrijke 4-0 zege behaald tegen de Detroit Red Wings. Door de zege in het hol van de leeuw nemen de Ducks een 2-1 voorsprong in de serie. De Los Angeles Kings blijven in de race door een 0-1 zege tegen de St. Louis Blues, die ondanks de nederlaag nog wel een 2-1 voorsprong bezitten.

Sterke special teams Ducks

De Ducks en de Red Wings wachten lang in de wedstrijd tot er een goal viel. De ban werd gebroken toen Justin Abdelkader een gevaarlijke hit uitvoerde ten opzichte van Toni Lydman na 35 minuten spelen. Lydman bleef op het ijs liggen, Abdelkader kreeg een 5 minute major, een game misconduct en moet vrezen voor een schorsing. 18 seconden in de powerplay namen de Ducks een 1-0 voorsprong door een goal van Nick Bonino.

In het restant van de wedstrijd bleven de special teams van de Ducks sterk. Ryan Getzlaf profiteerde shorthanded van een fout van Damien Brunner voor de 2-0. Emerson Etem bracht de Ducks 5 on 5 met zijn snelheid op een 3-0 voorsprong. Het slotakkoord kwam wederom op de powerplay toen Matt Beleskey voor het net simpel kon intikken op aangeven van de mooie pass van Saku Koivu. Jonas Hiller hield zijn doel schoon.

Blues missen kansen

De St. Louis Blues hadden een 3-0 voorsprong kunnen nemen op bezoek bij de regerend kampioen, maar lieten dit zelf lopen door vele kansen te missen. Grote mogelijkheden waren er voor Andy McDonald, Alexander Steen en David Backes, maar geen van allen kon het net vinden in de dertig schoten die de Blues op het vijandelijke doel vuurden.

Jonathan Quick hield zodoende zijn doel schoon en zag aan de overkant Slava Voynov scoren. De Russische defenseman bracht zijn team vroeg in de periode in het aanvalsvak, nam vervolgens afstand van de mêlee aan spelers rondom het doel van Brian Elliott en had alle ruimte om het winnende doelpunt te scoren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen