Chicago Blackhawks behouden recordreeks

Door

St. Louis Blues v Chicago BlackhawksChicago Blackhawks versloeg St. Louis vannacht met 3-0 en heeft daarmee voor de twintigste (!) keer op rij in iedere wedstrijd minimaal één punt behaald. Daarmee breiden ze hun eigen record seizoenstart verder uit naar 17-0-3 nu. Jonathan Toews was de gevierde man door zijn achtste en negende goal van het seizoen te scoren. Na 12 seconden scoorde hij al de openingsgoal van deze wedstrijd. Andrew Shaw maakte met zijn vijfde van het seizoen de andere treffer. De Blackhawks hebben nu bovendien een winning streak van negen wedstrijden en leiden fier in de Western Conference.

Edmonton Oilers maakte gehakt van de Dallas Stars. Sam Gagner en Justin Schultz in de eerste, Jeff Petry in de tweede en Ales Hemsky en Ben Eager in de derde periode zorgden voor vijf treffers. Slechts oudgediende Jaromir Jagr wist laat in de derde periode iets voor de Stars terug te doen; 5-1.

De andere wedstrijden in de Western Conference waren spannender. Colorado won ondanks na de eerste periode met 0-3 achter te hebben gestaan met 5-4 van Calgary. Minnesota Wild won mede dankzij twee goals van Dany Heatley met 4-3 van Phoenix Coyotes en Detroit Red Wings had second overtime nodig om San Jose Sharks met 2-1 te verslaan.

Vannacht neemt conferenceleader Chicago Blackhawks het in eigen United Centre op tegen Columbus Blue Jackets, dat laatste in de Conference staat. Een goede kans voor de Blackhawks om het eigen toch al indrukwekkende record nog scherper te stellen.

Ook leuk om te lezen