Chicago Blackhawks opnieuw onderuit

Edmonton Oilers v Chicago Blackhawks

De Chicago Blackhawks lijken na hun geweldige point streak de weg een klein beetje kwijt. Ze verloren de vorige wedstrijd al en gister gingen ze in Chicago in een spectaculair duel opnieuw onderuit. De Edmonton Oilers versloegen de Blackhawks met 6-5.

Spektakelstuk

De Oilers begonnen zeer sterk en kwamen vroeg in de eerste periode op een 1-0 voorsprong door Mike Brown. 36 seconden later lag de 2-0 al achter goalie Emery, dit keer was het Sam Gagner die scoorde. De Oilers drukten door en kwamen na negen minuten spelen zelfs op een 3-0 voorsprong door Ryan Whitney. Door een powerplay goal wisten de Oilers nog in het eerste kwart de voorsprong naar 4-0 uit te breidden.

In de tweede periode moesten de Blackhawks duidelijk iets doen om deze achterstand te verkleinen en deden dat ook. Na goals van Patrick Kane en Marian Hossa kwamen de Blackhawks terug tot 4-2, maar al gauw wisten de Oilers de comeback van de Hawks te stoppen door zelf de 5-2 te maken. Chicago wist even later toch de spanning weer terug te brengen, doordat Sheldon Brookbank een shorthanded goal wist te maken. Opnieuw hadden de Oilers rap antwoord op de goal van de Blackhawks, jongeling Taylor Hall maakte de 6-3. Voor het eind van de tweede periode tekende Brent Seabrook namens Chicago voor de 6-4.

De laatste periode kon de tweede periode niet overtreffen; er viel maar één goal. De wedstrijd werd wel nog heel spannend, want het waren de Blackhawks die voor de enige treffer tekende. Patrick Kane zette met zijn goal de 6-5 eindstand op het scorebord.

In andere wedstrijden in de Western Conference wisten de Avalanche de Sharks opzij te zetten na overtime. Verder konden de Blue Jackets, de Ducks en de Wild ook een overwinning bijschrijven.