Penguins steviger aan kop

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders

De Pittsburgh Penguins hebben de New York Islanders met 4-2 verslagen en boekten hiermee de elfde zege op rij. Het is voor het derde achtereenvolgende seizoen dat de Pens minimaal tien wedstrijden op rij winnen. Pittsburgh staat nu nog steviger aan kop in de Eastern Conference.

Pittsburgh kwam uiterst stroef op gang in wat al de zevende wedstrijd zonder sterspeler Evgeni Malkin was. In de eerste periode kwam het niet verder dan drie schamele schoten. De Islanders kwamen tot elf schoten en dus was het terecht dat die ploeg na de eerste periode met 1-0 voor stond. De tweede periode ging qua schotenaantal gelijk op, maar Pittsburgh ging net wat effectiever met de veertien schoten om. Joe Vitale bracht Pittsburgh na ruim acht minuten in de tweede periode terug tot 1-1. Josh Bailey van de Islanders en Chris Kunitz van de Penguins zorgden dat het na de tweede periode 2-2 stond.

Het was voor Kunitz goal 19 van het seizoen, waarmee hij nu tweede op de topscorerslijst staat, twee goals achter Steven Stamkos van Tampa Bay Lightning. Ondanks de slechts acht schoten, was het toch de derde periode waarin Pittsburgh uiteindelijk afstand van New York nam. Brandon Sutter zorgde daarin al vroeg voor de eerste voorsprong van de wedstrijd voor Pittsburgh, waarna Pascal Dupuis met een empty net goal voor 4-2 zorgde.

Winnipeg Jets staan derde in de Eastern Conference, maar kregen vannacht ongenadig op hun broek van Washington Capitals. Het werd liefst 1-6. Ook een dag eerder versloegen de Capitals de Jets al ruim, toen met 0-4. Alex Ovechkin was vannacht met twee goals de grote man bij Washington. Mike Ribeiro en Marcus Johansson kwamen beide tot twee assistst. Washington houdt met deze twee knappe zeges op rij uitzicht op deelname aan de play-offs. Het staat nu tiende, vlak achter New York Rangers en Carolina Hurricanes.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen