Stars in derde periode langs Kings

Door

Los Angeles Kings v Dallas Stars

Ray Whitney en Vernon Fiddler houden de play-off kansen van de Dallas Stars levend met vier goals(beide 2) in de derde periode voor een 1-5 zege.

Een moeilijk karwei zal dat echter wel blijven. Beide ploegen combineerden in de eerste periode naar een 1-1 tussenstand, maar het nieuws uit periode 1 was dat doelman Kari Lehtonen de wedstrijd moest verlaten met een blessure. Het lijkt een milde blessure te zijn, maar details zijn nog niet bekend gemaakt.

Zijn vervanger Richard Bachman hield in het verdere verloop van de wedstrijd zijn doel schoon. In de komende weken treffen de Stars nog zesmaal een tegenstander uit de huidige top 6 en drie directe concurrenten.

Het vizier is gericht op de nummer 8, de Detroit Red Wings, die twee punten voorsprong hebben en vandaag niet in actie kwamen. Beide ploegen treffen elkaar in de laatste speelronde van het seizoen.

De Columbus Blue Jackets staan in punten gelijk met de Stars en zij hielden met een 4-0 zege tegen de San Jose Sharks uitzicht op plaats 8. Columbus speelde al wel een wedstrijd meer dan de Stars en de Red Wings.

De Nashville Predators verloren in eigen huis hun vierde duel op rij, 1-0 tegen de St. Louis Blues. De ploeg lijkt daarmee inmiddels schier kansloos voor de achtste plaats. Nashville staat op plaats 13 met 5 punten achterstand op de Red Wings, maar speelde al wel 2 duels meer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen