Penguins clinchen Atlantic Division met zege tegen Carolina

Door

Buffalo Sabres v Pittsburgh Penguins

Met een 5-3 overwinning tegen de Carolina Hurricanes hebben de Pittsburgh Penguins zich verzekerd van de winst in de Atlantic Division en een play-off plek bij de beste 2 van de Eastern Conference.

En dat is nog niet het enige, want ook de kampioen in de Southeast Division kan de Penguins al niet meer passeren. De Penguins zijn dus verzekerd van plaats 1 of 2 in de Eastern Conference play-offs en kunnen dus in elk geval rekenen op twee rondes thuisvoordeel (mits ze de tweede ronde halen).

De New York Islanders en New York Rangers zouden in punten nog gelijk kunnen komen, maar de tiebreaker (winstpartijen waarvoor geen shootout nodig is) is al dusdanig in het voordeel van de Penguins dat beide ploegen dat niet meer kunnen halen. In de Southeast Division vertellen de Capitals hetzelfde verhaal. De andere ploegen kunnen de Penguins op punten niet meer passeren.

Makkelijk werd dat niet behaald. De Hurricanes kwamen in de eerste en in de laatste periode op voorsprong. Na periode 1 was de stand 2-2, een stand die ook 20 speelminuten later nog op het bord stond. In periode drie bracht Riley Nash zijn team op een hernieuwde voorsprong.

Tien minuten in de derde periode brachten goals van Beau Bennett en Evgeni Malkin de Penguins de zege. Pascal Dupuis zette met een empty netter de eindstand op het bord.

Capitals – Canadiens

In Montréal waren twee doelpunten van Lars Eller onvoldoende voor de zege van de Canadiens. Het onderlinge duel tussen de huidige nummers 1 en 2 werd met 3-2 gewonnen door de bezoekers. Scherpschutter Alexander Ovechkin maakte doelpunt 26 van het seizoen en zag Eric Fehr en Jack Hillen de zege binnenslepen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen