Team USA stuurt Canada naar huis in WBC

Door

World Baseball Classic - Pool D - United States v ItalyDe Verenigde Staten hebben zondag tijdens een directe ontmoeting in de World Baseball Classic afgerekend met Canada. De overwinning levert Amerika een plaats in de tweede ronde op, in een groep met Italië, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. Voor Canada is het toernooi afgelopen.

Late rally

Hoewel het resultaat een afgetekend karakter heeft, was de wedstrijd tussen de buurlanden in werkelijkheid lange tijd razend spannend. Canada kwam zelfs tot twee maal toe op voorsprong en het Amerikaanse publiek op Chase Field moest lang wachten voordat zijn ploeg serieuze tekenen van leven gaf. Dat gebeurde in de achtste inning. Cruciale honkslagen van Adam Jones en Shane Victorino leverden de VS zijn eerste voorsprong op.

Hosmer met de knockout

Met een verschil van twee runs op het scorebord leek de strijd tussen de grootmachten een bloedstollend einde te krijgen, zeker toen slugger Joey Votto in de gelijkmakende slagbeurt van de achtste inning de thuisplaat passeerde om het verschil terug te brengen tot één run. Luttele minuten later maakte de VS echter een einde aan alle spanning. Met een clutch double, die drie man over de thuisplaat bracht, gaf Amerika’s eerste honkman Eric Hosmer Canada letterlijk en figuurlijk de genadeklap.

De Verenigde Staten mogen zich door de overwinning melden in Miami, waar de tweede ronde gespeeld gaat worden in een groep met behalve de VS ook de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Italië. Twee van die teams zullen zich later voegen bij Japan en Cuba of Nederland, om in San Francisco de finaleronde van de World Baseball Classic te spelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen