James Harrison solliciteert bij Ravens

Door

Seattle Seahawks v Pittsburgh SteelersBill Parise, agent van voormalig Pittsburgh Steelers linebacker James Harrison is opeens een druk man sinds zijn cliënt afgelopen weekend vrijgekomen is op de markt. Parise heeft de Cleveland Browns al laten weten dat Harrison graag voor ze wil spelen en nu schrijft ook de Baltimore Sun dat Harrison zeer geïnteresseerd is voor de Baltimore Ravens te spelen. Gisteren meldden wij al dat er bij de Steelers geen plek meer is voor Harrison.

Open sollicitatie
“Baltimore zou geweldig bij James passen,” zei Parise tegen de krant. “Ze zijn altijd een serieuze deelnemer aan de league en hun organisatie is van grote klasse, dus James is zeer zeker geïnteresseerd. En ze hebben hem nodig als (Paul) Kruger echt vertrekt.” Een duidelijke sollicitatie, maar het is waarschijnlijk dat Parise elk team dat een 3-4 defense speelt (of de afgelopen tien jaar heeft gespeeld) geïnformeerd heeft. De Ravens zullen weinig aandacht voor de open sollicitatie hebben omdat ze druk bezig zijn hun eigen unrestricted free agents binnen boord te houden. Zelfs wide receiver Anquan Boldin moet salaris inleveren.

Kruger
Als de Ravens outside linebacker Paul Kruger verliezen, wat zeer goed mogelijk is, kan Harrison een goede optie zijn voor General Manager Ozzie Smith, maar je moet je afvragen of hij meer dan drie miljoen dollar voor zijn diensten wil betalen. Harrison werd vroeg in 2004 al door de Ravens aangetrokken, waarna hij vrijwel direct doorging naar Europa om te spelen voor Rhein Fire. Uiteindelijk kon Baltimore niets meer met hem in tegenstelling tot rivaal Pittsburgh waar hij de laatste negen seizoenen speelde.

Harrison is altijd zeer kritisch geweest over de New England Patriots, maar krabbelt in de hoop op een vervolg van zijn loopbaan ook daarin terug. Zelfs de Pats, die hij al jaren belachelijk maakt in interviews zijn een optie voor Harrison. De nood is hoog.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen