Chicago Bulls door naar volgende ronde play-offs

Door

1recap1play

* De spannendste van alle eerste ronde wedstrijden in de play-offs is dan toch beslist. De Chicago Bulls zijn na een 99-93 overwinning in game 7 door naar de volgende ronde. Veel zieke spelers, veel geblesseerde spelers het maakte uiteindelijk tegen de Nets niet uit voor de Bulls. Chicago zette ook deze wedstrijd puur op doorzettingsvermogen naar hun hand toe. Bekijk hier de recap.

* Joakim Noah bewees wederom waarom hij dit jaar uitgenodigd werd voor de All-Stargame. Ondanks een blessure heeft hij iedere wedstrijd in deze eerste ronde gespeeld en gedomineerd. Game 7 eindigde Noah met 24 punten, 14 rebounds en 6 geblokte schoten. Met zijn vecht-voor-iedere-balstijl wordt Noah steeds meer het gezicht van de Bulls en dat wordt opgemerkt door bijna iedereen die de NBA volgt. Zo ook door Dallas-ster Dirk Nowitzki.

En journalist Royce Young vertaalt de gedachte van heel veel NBA-fans

* Ondertussen zitten de Brooklyn Nets in grote problemen. Door de grote contracten voor Deron Williams, Joe Johnson en Brook Lopez is er absoluut geen financiële ruimte om nieuwe spelers aan te trekken en dit team is duidelijk niet goed genoeg om mee te kunnen doen om de NBA titel. Eigenaar Mikhail Prokhorov zal zich waarschijnlijk ernstig achter de oren krabben, waarom hij zoveel geld uitgegeven heeft aan dit team. *De Chicago Bulls mogen maandag aantreden tegen Miami Heat en de grote vraag blijft zal Derrick Rose zich dan geroepen voelen om toch zijn Jersey aan te trekken voor het eerst dit seizoen. Op wilskracht kun je misschien voorbij de Brooklyn Nets komen, maar Miami Heat is een heel ander verhaal. De kans op een terugkeer van Rose lijkt echter klein.

Ook leuk om te lezen