Parker dominant in blow-out zege op Trail Blazers

BannerPlayoffs

De Portland Trail Blazers hadden geen antwoord op het spel van Tony Parker. De kleine Fransman scoorde 33 punten en deelde negen assists uit in de 116-92 overwinning. De San Antonio Spurs nemen een 1-0 voorsprong in de serie.

Parker scoorde er rustig op los via zijn kenmerkende acties, drives naar de basket, schotjes van mid-range en de floater. Hij scoorde in het eerst kwart in zijn eentje meer dan de startende vijf van de Blazers (dertien om twaalf punten). De Spurs sloten de eerste periode af met een 29-16 voorsprong en lieten het gat in de tweede helft niet kleiner worden dan 20 punten verschil.

Parker scoorde twaalf punten op 6-uit-12 van het veld met Damian Lillard als zijn directe verdediger. De Trail Blazers grepen in door de langere Wesley Matthews op de spelverdeler van de Spurs te zetten. En met succes. Parker schoot slechts 2-uit-5 tegen Matthews met drie turnovers. De tactische wijziging had geen impact op het resultaat, maar voor Blazers’ coach Terry Stotts belangrijke informatie voor Game 2.

LaMarcus Aldridge was goed voor 32 punten en veertien rebounds en Lillard noteerde zeventien punten, maar het duo scoorde slechts zeventien punten in de eerste helft waarin de Spurs een grote voorsprong opbouwden. “Ze speelden als een kampioensteam”, concludeerde Aldridge. “Ze wisten precies wat we gingen doen in het veld.”

Tim Duncan (twaalf punten en elf rebounds) op jacht naar Magic Johnson.