NBA Free Agency begonnen: de eerste geruchten

Door

Milwaukee Bucks v Golden State Warriors

Nu de NBA draft heeft plaatsgevonden ligt de focus de komende weken op het aantrekken van spelers met de nodige ervaring. Spelers die vrij zijn om te gaan waar ze maar willen zullen de komende tijd met clubs om tafel gaan zitten en hun toekomstplannen prediken.

Bucks hebben het druk

De drie beste spelers in de backcourt van de Milwaukee Bucks hebben allen aflopende contracten en het lijkt erop dat alleen Brandon Jennings mogelijk aanblijft bij de club. De talentvolle point guard wil graag blijven, mits hij een mooi bedrag krijgt aangeboden. “Hopelijk blijf ik in Milwaukee. Ik ben daar nog niet klaar”, bracht hij gisteren naar buiten via Twitter. Opvallend is dat hij de tweet later verwijderde.

Het ziet er naar uit de de club niet lang heeft kunnen genieten van de diensten van Monta Ellis en J.J. Redick. Beide shooting guards verkiezen een nieuwe club boven een langer verblijf bij de ploeg die in de eerste ronde van de play-offs werd gesweept door de Miami Heat.

J.J. Redick speelt pas een half jaar in Milwaukee, nadat hij halverwege het seizoen werd getrade door de Orlando Magic. Yahoo! Sports meldt dat de kans kleiner en kleiner wordt dat hij volgend seizoen weer in het groen speelt en de Bucks opzoek zijn naar een sign-and-trade voor Redick.

Monta Ellis mag zich verheugen op interesse van de Dallas Mavericks en de Atlanta Hawks. Ellis, goed voor 19.2 punten en 6.0 assists, zou wel oren hebben naar een contract bij beide teams en zal de komende dagen met beide ploegen om tafel gaan. Ellis is inmiddels 27 jaar en wil graag spelen bij een club die het ver kan schoppen in de play-offs.

Atlanta Hawks v Detroit PistonsPistons mikken op Iguodala en Smith

De Detroit Pistons zijn opzoek naar een ervaren speler die de jonge selectie naar nieuwe hoogtes kan duwen. Iets na twaalven had de ploeg een oriënterend gesprek met Josh Smith, die opzoek is naar een max contract. Hij zou een spectaculaire toevoeging zijn aan een toch al getalenteerd front court met Andre Drummond en Greg Monroe. Een gesprek met Andre Igoudala staat later deze week gepland, maar het wordt niet aannemelijk geacht dat Iggy in deze fase van zijn carrière de Pistons verkiest boven zijn huidige ploeg, de Denver Nuggets.

Rockets praat met Howard en trade Robinson

De Houston Rockets hebben vannacht om tafel gezeten met Dwight Howard. Aan die tafel zaten nog tien man, waaronder de iconen Hakeem Olajuwon, Clyde Drexler en Yao Ming.  Ook de huidige sterspeler James Harden was aanwezig met Chandler Parsons.

De Rockets hebben veel vertrouwen in de komst van de center. De club is reeds bezig met een grote schoonmaak, opdat ze Howard een max contract kunnen geven. De Rockets waivde de contracten van Aaron Brooks en Carlos Delfino  vannacht, waarna  de talentvolle Thomas Robinson werd getrade. De vijfde draftpick van vorig seizoen verhuist naar de Portland Trail Blazers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen