Doc Rivers haalt mogelijk oude bekende naar LA Clippers

Door

pierce

Als hoofdcoach van de Boston Celtics, werkte Doc Rivers negen seizoenen samen met Paul Pierce. In 2013 vertrok Rivers naar de LA Clippers, Pierce naar de Brooklyn Nets. Mogelijk worden Rivers en Pierce komend seizoen herenigt, als we de Amerikaanse media mogen geloven.

Uitgeput

Na de uitschakeling in de Playoffs tegen de Atlanta Hawks, was The Truth even sprakeloos. Hij zat er na de 91-94 nederlaag in Game 6 even volledig doorheen. Na afloop vertelde Pierce dat hij nadacht over zijn toekomst, en een mogelijk pensioen:

“ Truthfully, what was going through my mind is, I don’t have too much of these efforts left, if any. These rides throughout the NBA season, throughout the playoffs, are very emotional. They take a lot out of not only your body, but your mind, your spirit…. I don’t even know if I’m going to play basketball anymore”

paul pierce1
Gaat Paul Pierce met pensioen?

Twijfels

Die woorden drongen hard door bij de Wizards, die hopen dat Pierce ook volgend seizoen actief is in de hoofdstad van Amerika. Toch stuurt die laatste aan op een vertrek, misschien wel een pensioen. Volgens Amerikaanse media klinkt zijn naam bij de LA Clippers, die hem als de ontbrekende schakel zien in de strijd om het kampioenschap.

Pierce zou zijn spelersoptie ter waarde van zo’n 5,5 miljoen dollar bij de Wizards niet lichten, en een 1-jarig contract tekenen bij de Clippers. Hierdoor kan hij nog één ultieme poging wagen om een NBA-kampioenschap binnen te halen.

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen