Bryce Harper

Bryce Harper hard op weg naar 2015 NL MVP Award

Door

Milwaukee Brewers v Washington Nationals

Wanneer je video game numbers produceert, dan is het niet vreemd dat je als dé grote favoriet wordt gezien om Clayton Kershaw op te volgen als de 2015 National League MVP. De Washington Nationals staan, na een moeizame start, op de eerste plaats in de NL East-divisie. Met dank aan de 22-jarige Bryce Harper.

Cijfers liegen niet
De prijzen worden pas aan het eind van het MLB-seizoen verdeeld, maar de statistieken van Harper na 45 wedstrijden liegen er niet om: hij voert de Majors aan in gescoorde runs (39), walks (40), on-base percentage (.471), slugging percentage (.727), OPS (1.198), wOBA (.493), wRC+ (217) en WAR (3.5). Harper moet alleen Nelson Cruz en Giancarlo Stanton voor zich dulden wat betreft homeruns (16) en RBI’s (41).

Harper is geduldig aan slag, ziet meer pitches per slagbeurt vergeleken met voorgaande seizoenen en forceert vaker een walk. En wanneer hij contact maakt met de bal, berg je dan maar, getuige zijn solo bomb tegen de Philadelphia Phillies.

Mike Trout, de 2014 American League MVP, is het schoolvoorbeeld van een goede slagman en verdediger. Misschien is het tijd om de naam van Harper vaker te laten vallen als het gaat om defense, want van alle rightfielders in de MLB voorkwam hij de meeste runs voor zijn ploeg: 10 Defensive Runs Saved.

“My attitude is if I don’t get a hit, nobody is getting a hit,” Harper said.

Bij de Nationals zijn ze dan ook lyrisch over het spel van de jonge outfielder. Alleen moet hij nog werken aan zijn gedrag, want MVP’s worden niet een wedstrijd uitgestuurd, meent teamgenoot Jayson Werth.

Harper is echter nog jong. Heel erg jong.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen