NBA Finals 2018: Warriors na record Curry op 2-0

De NBA Finals zijn eindelijk daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Finals even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

WARRIORS CRUISEN NAAR EEN 2-0 VOORSPRONG

DE HEADLINES

Afgelopen nacht stond het tweede duel op het programma van de NBA Finals. Na een controversiële eerste wedstrijd waarover nog lang werd nagepraat, zal er over deze wedstrijd een stuk minder worden besproken. Golden state nam vanaf de eerste aanval de leiding en stond deze niet meer af.

Steve Kerr had een basisplaats voor JaVale McGee bedacht en dit betaalde zich al meteen uit in de eerste twee aanvallen van Golden State. Bij beide aanvallen stond McGee vogelvrij onder de basket en zorgde zo voor een snelle 4-0 voorsprong. McGee had sowieso een erg efficiënte avond met 12 punten uit 6 schoten in 17 minuten. Of zijn aanwezigheid ermee te maken had weten we natuurlijk niet, maar de Warriors eindigde het eerste kwart met 22 punten in the paint. Cleveland gaf defensief enorm veel ruimte weg in het midden.

CURRY EN DURANT DOMINANT

Kevin Durant en Stephen Curry waren de grote mannen bij Golden State. Durant had 26 punten, 9 rebounds en 8 assists. The baby-faced assassin noteerde 33 punten, 7 rebounds, 8 assists en een NBA Finals record van 9 driepunters (uit 17 pogingen).

Steeds wanneer het leek of Cleveland wat dichterbij kon komen, kwam er altijd wel een play waarbij of Durant of Curry bepalend was via een assist of een score.

SUPPORTING CAST CLEVELAND AFWEZIG

LeBron James had vannacht een ‘rustige’ nacht met 29 punten. Daarnaast gaf hij nog wel 13 assists en 9 rebounds. Kevin Love noteerde wel een double-double, maar had 18 schoten nodig om tot zijn 22 punten te komen. George Hill had 12 schoten nodig voor 15 punten en dit was gewoonweg niet goed genoeg om het Golden State in deze wedstrijd moeilijk te maken.

Defensief gezien misten de Cavs de intensiteit om het de Warriors net zo moeilijk te maken als in de eerste wedstrijd. Vaak kwamen ze te laat na een screen of waren ze niet scherp genoeg na een switch. Hierdoor creëerde Golden State een groot aantal vrije schoten. Beide factoren gaven de doorslag, waardoor de wedstrijd eigenlijk al bij rust beslist had. Het geloof leek bij Cleveland te ontbreken en er is geen enkel ogenblik een gevoel geweest dat de wedstrijd zomaar eens naar de Cavs kon gaan.