Grizzlies en Clippers trekken stand in play-offs gelijk

BannerPlayoffs

De Memphis Grizzlies en de Los Angeles Clippers zijn niet van plan om al na vier wedstrijden afscheid te nemen van de NBA play-offs. De Grizzlies versloegen in Game 2 de Oklahoma City Thunder met 111-105 na verlenging en trekken daarmee de stand in de serie gelijk. Het gevecht tussen de Clippers en de Golden State Warriors is ook in evenwicht dankzij een blowout in de tweede wedstrijd: 138-98.

Zach Randolph. Grit N Grind.
De Grizzlies gaven een voorsprong van negen punten uit handen in het vierde kwart. Geen probleem. Ze zagen Kendrick Perkins met een clutch tip-inn een verlenging forceren. Geen probleem. Een voorsprong van vijf punten in overtime verdween als sneeuw voor de zon. Ook geen probleem. Kevin Durant’s 20 punten na het derde kwart? De Grizzlies raakten niet van slag en Zach Randolph leidde zijn ploeg naar een 111-105 overwinning door acht van zijn 25 punten in de verlenging te scoren.

Mike Miller was de x-factor in deze wedstrijd. De Grizzlies waren in het offseason nadrukkelijk op zoek naar een schutter van de bank, tekende Miller en zo gebeurde het dat de veteraan in Game 2 tegen de Thunder 3-uit-4 was van downtown, waaronder een belangrijke driepunter in het vierde kwart.

Dat Perkins een verlenging forceerde mag je bijzonder noemen.

Het is overigens voor de derde keer dat de Grizzlies en de Thunder elkaar ontmoeten in de play-offs. Beide ploegen wonnen een serie, maar de Grizzlies hebben meer overwinningen (8-6), overtime overwinningen (3-1) en uitoverwinningen (4-1). Alleen de Thunder scoren meer punten per wedstrijd, 98.4 tegenover 97.3 gemiddeld.

Kevin Durant was pissed off na de nederlaag, ondanks zijn 36 punten, elf rebounds, vier assists en absurde four-point play in de slotfase van het vierde kwart.

giphy

Clippers vernederen Warriors met 40 punten verschil
Na de thuisnederlaag in Game 1 revancheerden de Los Angeles Clippers zich in de tweede wedstrijd door de Golden State Warriors met 138-98 te verslaan. Blake Griffin, foutenlast en slechts zestien punten in de eerste wedstrijd, scoorde een career-high 35 punten in de play-offs op 13-uit-17 van het veld.

De ploeg van coach Doc Rivers domineert in deze serie met Griffin binnen de lijnen. Het puntenverschil is +31 in de 49 minuten dat Griffin op het veld heeft gestaan met een 127.0 offensive rating en 95.1 defensive rating. In de 47 minuten dat hij niet speelde is het puntenverschil slechts +5 met een 111.5 offensive rating en 102.0 defensive rating.

Nee, het was niet de avond van de Warriors. Daar kon zelfs Stephen Curry niets aan veranderen. Hij scoorde 20 van zijn 24 punten in het derde kwart, maar de achterstand werd niet kleiner dan 25 punten. De defense van de Clippers forceerden maar liefst 26 turnovers bij de Warriors.

De frustraties bij de Warriors liepen dan ook hoog op in het vierde kwart. Marreese Speights en Glen Davis hadden een opstootje, Jordan Crawford ontving een flagrant foul na een duw op Daren Collison, zelfs Doc Rivers en Jermaine O’Neal ontvingen een technische fout na een woordenwisseling.