Knicks hopen op terugkeer geblesseerd tweetal

Woensdag werd aangetoond dat Amar’e Stoudemire een verrekte spier heeft in zijn rug en Chauncey Billups een geblesseerde linkerknie. De New York Knicks evalueren Stoudemire van dag tot dag en ook met Billups zijn ze afwachtend.

Vanavond spelen ze hun derde wedstrijd tegen de Celtics, waar ze met 2-0 achterstaan in de serie.

Tijdens wedstrijd twee moest Stoudemire de tweede helft van de wedstrijd op de bank doorbrengen met rugpijn. De center/forward zei na de wedstrijd dat hij de blessure opliep toen hij een dunk deed tijdens de warming-up.

,,Normaal zou ik moeten klaar zijn voor wedstrijd 3,” zei Stoudemire. ,,We zien wel hoe het gaat, maar ik ben er vrij zeker van dat ik klaar zal zijn vrijdag.” Hij wilde doorspelen met de pijn, maar dat werd verboden door de technische staf. Hij eindigde met vier punten en vijf rebounds in 17 minuten.

Shawne Williams vervangde Stoudemire in de tweede helft dinsdag toen Carmelo Anthony op zijn eentje de Knicks in de wedstrijd hield. Hij scoorde 42 punten en had 17 rebounds. Stoudemire speelde al niet in de laatste drie wedstrijden van de Knicks in het reguliere seizoen vanwege blessures aan zijn enkel en zijn teen.

Billups deed niet mee aan de tweede wedstrijd met een geblesseerde knie. Hij liep de blessure op tijdens het vierde kwart van de eerste wedstrijd. Coach Mike D’Antoni is optimistisch dat hij zal meedoen in de derde wedstrijd vanavond.

Het is de eerste playoffwedstrijd in zes jaar tijd die in Madison Square Garden afgewerkt zal worden.