Game-winner en 41 punten voor Kevin Durant

Oklahoma City Thunder v Charlotte BobcatsZelfs drie verdedigers kunnen Kevin Durant niet stoppen. De sterspeler van de Oklahoma City Thunder maakte de game-winner met nog 1,5 seconden te gaan en leidde zijn ploeg naar een comeback overwinning op de Atlanta Hawks: 111-109. De Thunder maakten een achterstand van veertien punten goed.

Durant scoorde dertien van zijn 41 punten in het vierde kwart.

Tip-Off
De strijd om de eerste plaats in de Atlantic Division (als je nog iets geeft om divisies). De Toronto Raptors versloegen de Brooklyn Nets met 104-103 en nemen nu een voorsprong van 2,5 wedstrijden op de Nets. Patrick Patterson was belangrijk in de slotfase met een steal op Deron Williams en een score met nog zes seconden te gaan.

Three Point Play

• De Philadelphia 76ers spelen met het hoogste tempo in de NBA. Coach Brett Brown is eigenlijk voor één ding bang, een team die ook met veel snelheid speelt. Entering de Phoenix Suns. De ploeg van coach Jeff Hornacek renden de Sixers hun eigen gebouw uit met een 124-113 overwinning. Gerald Green was de grote man met 30 punten, drie blocks en, uiteraard, een heerlijke dunk.

• De Chicago Bulls en de Minnesota Timberwolves speelden zonder hun vaste center. Joakim Noah begon niet aan de wedstrijd (ziek) en Nikola Pekovic zocht na zes minuten de kleedkamer op (achillespeesblessure). Ronny Turiaf nam de rol van Pek over en scoorde veertien punten in de 95-86 overwinning op de Bulls. Kevin Love was goed voor 31 punten en acht rebounds.
  • Een 21-2 run vlak voor de rust bleek genoeg voor de Los Angeles Clippers om afstand te nemen van de ploeg met het slechtste record in de NBA, de Milwaukee Bucks. Jamal Crawford scoorde 25 punten vanaf de bank. Blake Griffin liet zien dat dunken niet altijd even makkelijk is.

i6oEPm3guY78b

Stat of the Night
Kevin Durant: 43 MIN, 41 PT, 4 REB, 5 ASS, 2 STL, 3 BLK, 15-25 FG, 5-7 3PT, 6-8 FT

De geruchten dat Kyle Lowry de volgende is die getrade gaat worden worden steeds heviger. Is de halfcourt buzzer zijn laatste hoogtepunt voor de Raptors?

Excuses Blake. Natuurlijk maakte je ook een aantal dunks af.

Phoenix Suns (26-18) @ Philadelphia 76ers (14-31) 124-113
Toronto Raptors (23-21) @ Brooklyn Nets (20-23) 104-103
Minnesota Timberwolves (22-22) @ Chicago Bulls (22-22) 95-86
Los Angeles Clippers (32-15) @ Milwaukee Bucks (8-36) 114-86
Atlanta Hawks (23-21) @ Oklahoma City Thunder (36-10) 109-111
Sacramento Kings (15-29) @ Utah Jazz (16-29) 99-106