Ware weigert financiële steun

Door

Vanaf vrijdag kunnen de spelers van de NFL geld ontvangen van het NFLPA lockoutfonds. DeMarcus Ware, All-Pro linebacker van de Dallas Cowboys, heeft besloten geen geld te aanvaarden.

De speler zit midden in een contract van 79 miljoen dollar waarvan 40 miljoen is gegarandeerd, dus zal hij geen geld aanvaarden uit het fonds en het laten aan spelers die het meer nodig hebben.

,,Ik denk dat zoiets eenheid schept,” zei Ware, die spelersafgevaardigde is. ,,Het laat de andere spelers weten dat er mensen zijn die voor hen hun 60.000 dollar zouden opgeven. Dit is een broederschap.”

Volgens Ware zijn er nog spelers in de NFL die dezelfde beslissing zullen nemen als hij. Alle spelers die op het spelersrooster stonden tijdens het seizoen 2009-2010 en 2010-2011 zullen over de loop van zes weken 60 000 dollar verdienen als financiële steun. De spelers hebben zelf voor het fonds betaald door middel van vakbondsuitkeringen.

Ware werd in 2005 door de Cowboys gedraft in de eerste ronde als elfde pick uit Troy. In 6 seizoenen in de NFL maakte de linebacker 448 tackles, 87,5 sacks, 66 tackles for loss, veroorzaakte hij 26 fumbles en liep een interception terug voor een touchdown. Sinds het seizoen 2006-2007 nam hij steeds deel aan de Pro Bowl als één van de beste spelers op zijn positie.

Foto: www.somuchsports.com

 

Ook leuk om te lezen