NBA Update: Gasol sloopt Litouwen in EK Finale, Frankrijk pakt brons

Door

CPYb2bUWUAAHwN1

Spanje heeft zondagavond in de finale van het EK ruim gewonnen van Litouwen. Pau Gasol was weer de grote man voor Spanje, de MVP van het EK bezorgde zijn team met 25 punten de gouden plak.

Al gelijk in de eerste minuten was het verschil tussen Spanje en Litouwen groot. In het tweede kwart kwam Spanje op een voorsprong van 16 punten. Litouwen kwam net voor rust nog terug op 9 punten, maar dichterbij dan dat kwamen ze niet. Litouwen had veel moeite met de inside play van Spanje, geleid door de MVP Pau Gasol. Aanvallend konden de Litouwers ook niet uit de verf komen, ze schoten slechts 35,4% van hun field goal attempts raak.

Eerder op zondag werd de troostfinale tussen Frankrijk en Servië gespeeld. Frankrijk, die vrijdag na overtime pijnlijk verloor van Spanje, was te sterk voor Servië: 81-68.

De droom van de Fransen werd vrijdagavond kapotgeschoten door Pau Gasol. Aan zijn hand kwam Spanje in het vierde kwart terug, om in de overtime in de laatste minuut afstand te nemen van Frankrijk en de finaleplaats te pakken. Servië verloor eerder die dag van Litouwen. Met nog 5.4 seconden te gaan was de stand 67-64 voor Litouwen, en Servië kon niet tot een schot komen.

In de troostwedstrijd was Frankrijk stukken beter. In het derde kwart maakten de Fransen een 9-0 run waardoor de achterstand te groot werd voor Servië. Ex-Spur Nando de Colo was de topscorer met 20 punten. Tony Parker, die een wisselvallig toernooi achter de rug heeft, scoorde slechts drie van zijn twaalf field goal attempts raak.

Charles Barkley looft Moses Malone op begrafenis

CPT3xPOUAAAttXC

Zaterdag werd Moses Malone begraven in Houston, onder de aanwezigen waren vele NBA-legendes waaronder Charles Barkley, die een ontroerende speech gaf. Malone was vanaf 1984, toen Barkley werd gedraft door de Philadelphia 76ers, zijn mentor die hem altijd steunde. Moses was een vaderfiguur voor Barkley, zo vertelde hij voor ongeveer 1200 man:

“Every time I saw him, I called him ‘Dad,” and told him I loved him and gave him a big hug and that I respected and appreciated what he did for me,”

Uncle Drew is Back!

In de afgelopen jaren heeft Pepsi een serie van succesvolle reclames uitgebracht met Kyrie Irving. In de serie ‘Uncle Drew’ speelt Kyrie Irving een opa die mensen kapot speelt in een pick-up game. Kyrie Irving kondigde de terugkeer van Uncle Drew op zijn Instagram account aan. Naast Kyrie Irving speelden Kevin Love, Nate Robinson en WNBA-ster Maya Moore ook mee in een Uncle Drew aflevering.

Foto’s: twitter.com

2 Reacties
  1. Bahadir 6 jaar ago

    Volgens mij heb je de post van Kyrie helemaal verkeerd begrepen.

    Er staat als tekst namelijk #TBT bij. Dat staat voor Throwback Thursday, oftewel een herinnering aan de ‘good old times’. Uncle Drew gaat dus (helaas) niet terugkeren.

  2. Tony Purrel 6 jaar ago

    Maar die Pau Gasol: wow! Die lange vent is nog serieus goed op zijn 35e. Ik hoorde de commentatoren spreken over de beste Europese speler ooit. Zij noemden Dirk, ik noem Pau.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen