NHL play-offs: dubieuze goal helpt Sharks langs Blues

Door

De Conference-finales zijn onderweg en dat betekent dat nog vier teams kans maken op de hoofdprijs. In het oosten strijden Boston en Carolina om een plek in de Stanley Cup Final en in het westen zijn dat San Jose en St. Louis. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in deze ronde van de play-offs.DE HEADLINES

De St. Louis Blues openden sterk voor eigen publiek, maar de San Jose Sharks namen de regie al snel over. Logan Couture droeg de ploeg in de eerste wedstrijden en coach Peter DeBoer eiste een bijdrage van de andere spelers. Erik Karlsson, met zijn eerste goal van het kalenderjaar, en Joe Thornton gaven gehoor aan de oproep. Alexander Steen bracht de Blues terug in de wedstrijd, maar een tweede goal van Thornton gaf de Sharks weer lucht. St. Louis besloot het gaspedaal maar eens goed in te trappen en knokte zich terug naar 3-3. Laat in de tweede schoot David Perron de thuisploeg zelfs op voorsprong. Die goal op de powerplay leek lang de gamewinner te zijn. In de laatste minuut van de derde periode besliste Logan Couture anders. Met z’n gelijkmaker dwong hij een OT af en daarin werd Erik Karlsson op dubieuze wijze de held.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: San Jose leidt 2-1

Timo Meier gaf een pass met zijn hand vlak voor de 5-4 van Erik Karlsson. Dat zorgde voor de nodige ophef in St. Louis. De arbitrage miste deze overtreding echter en kon het niet meer terugdraaien. Dankzij deze missed call heeft San Jose nu het thuisvoordeel terug. De Sharks lijken ook hun scorend vermogen terug te hebben. In Game 3 stonden Erik Karlsson, met zijn eerste goals van 2019, en Joe Thornton op. Aan de andere kant van het ijs liet Vladimir Tarasenko weer eens van zich horen. De Rus scoorde weliswaar zijn zesde van deze play-offs, maar stond voor dit duel vijf wedstrijden droog. De Blues zullen deze teleurstelling snel van zich af moeten schudden. Zaterdag (02.00 uur CET) staat Game 4 op het programma en dan moeten ze in St. Louis ten koste van alles een 3-1 achterstand in deze serie zien te voorkomen.

Cover Photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen