NBA Recap: Pistons langs Bulls in marathonwedstrijd

Detroit Pistons v Minnesota Timberwolves
De Central Division rivalen, de Chicago Bulls en de Detroit Pistons hebben vrijdagavond een marathonwedstrijd van drie uur en 24 minuten gespeeld. Er waren vier overtimes nodig om de 147-144 eindstand in het voordeel van de Pistons op het bord te zetten. Tien spelers scoorden in double figures, vijf spelers scoorden meer dan dertig punten.

De hele wedstrijd ging de score heen en weer. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was er nog steeds niets beslist. Met nog achttien seconden op de klok trok Andre Drummond de stand gelijk. Derrick Rose kreeg de kans om zijn Bulls naar de overwinning te schieten, maar zijn stepback jumpshot ging er niet in.

In de overtimes hadden beide teams veel kansen om de wedstrijd te winnen, maar geen enkele speler kon die kans pakken. In de eerste verlening kwamen de Pistons op een 116-114 voorsprong, maar Pau Gasol redde zijn Bulls en zorgde voor een tweede overtime. Daarin had Jimmy Butler blijkbaar nog genoeg energie voor deze monster dunk.

Ook in de tweede overtime kwam er geen beslissing. Jimmy Butler scoorde een knap fadeaway jumpshot waardoor de Bulls op een 123-120 voorsprong kwamen, maar Kentavious Caldwell-Pope reageerde gelijk door een driepunter te maken. In de derde overtime scoorden de teams slechts vier punten. Detroit Pistons’ Guard Reggie Jackson miste de floater die een buzzer beater zou zijn.

Uiteindelijk waren het de Pistons die er met de overwinning vandoor gingen. DeBuckets vielen in de vierde overtime van alle kanten. De Pistons kwamen op een voorsprong van zeven punten, maar het lukte Jimmy Butler bijna om zijn Bulls weer naast de Pistons te zetten. In de laatste secondes miste hij een driepunter die de 147-147 zou zijn, waardoor de Pistons zegevierden.

De Bulls en de Pistons scoorden samen 291 punten, en dat terwijl beide teams slecht schoten vanf de driepuntlijn. (Pistons 8-29, Bulls 5-22). Jimmy Butler met zijn career high 43 punten de grote man bij de Bulls. Het trio Butler, Rose en Pau Gasol scoorde samen 107 punten. De laatste keer dat drie Bulls-spelers meer dan 30 punten in een wedstrijd scoorden, was in 1996 (Jordan, Pippen en Kukoc).

Bij de Pistons speelde Andre Drummond statistisch de wedstrijd van zijn carrière. In 54 minuten scoorde hij zijn career high 33 punten, en pakte 21 rebounds.