NBA Free Agency 2018 #1: Durant, George en Paul re-signen

Door


Vanochtend om 06:00 uur Nederlandse tijd begon het seizoen 2018-19 officieel met de start van NBA Free Agency. Na vier uur waren er al 20 deals te noteren, waaronder een paar grote namen die op hun plek blijven. Hierbij een overzicht van de eerste chaotische vier uur van het nieuwe seizoen. 


GEORGE, PAUL EN DURANT BLIJVEN WAAR ZE ZITTEN


Laten we beginnen met de belangrijkste naam: Paul George blijft bij de Thunder. Nadat er afgelopen dagen al wat geruchten loskwamen werd het al snel na zes uur s’ochtends (onze tijd) duidelijk dat George in Oklahoma zou blijven. Paul George zal een vierjarig contract ondertekenen ter waarde van $137 miljoen euro. Dit komt neer op $34.25 miljoen per jaar. Het laatste jaar van dit contract betreft een spelersoptie. Hiermee laat hij zijn geliefde Lakers voorlopig naast zich liggen. Hij kiest dus voor een toekomst bij de Thunder. De kans op een ring is volgens George bij de Thunder groter dan in LA de komende jaren.

Ook Kevin Durant en Chris Paul besloten te blijven bij hun teams. Kevin Durant neemt een lichte pay-cut en zal over twee jaar $61 miljoen gaan verdienen. Dit komt neer op $30.5 miljoen per jaar. Het tweede jaar van dit contract is net zoals bij Paul George een spelersoptie. Het salaris is minder vergeleken met Paul George en veel minder vergeleken met Chris Paul. De ervaren point-guard blijf in Houston om bij de Rockets een vierjarig contract te tekenen. Tijdens deze vier jaar gaat hij $160 miljoen verdienen. Dit is zo’n $40 miljoen per jaar.

Paul gaat dus $6 miljoen en $10 miljoen per jaar meer verdienen dan respectievelijk Paul George en Kevin Durant. Hij krijgt dus wel zijn max-contract, ondanks dat het geen vijfjarig contract is. Meer geld zou Paul op dit moment niet kunnen verdienen.

GERALD GREEN NEEMT PAY-CUT

Naast deze drie grote namen vielen er nog een paar dingen op. Gerald Green blijft bij de Houston Rockets en gaat beduidend minder verdienen dan hij bij andere teams had kunnen krijgen. Met $2.4 miljoen per jaar houdt hij rekening met de financiële situatie van de Rockets en wil hij geld inleveren voor het winnen van een kampioenschap. Bij de Rockets heeft hij daarin een grote kans van slagen.

Derrick Rose blijft bij de Timberwolves om vanaf de bank als ervaren point-guard de second unit te leiden. Met $2.4 miljoen gaat hij net zoveel verdienen als Gerald Green.

Derrick Rose krijgt het vertrouwen van de Timberwolves en mag het komende seizoen de bank van ervaring gaan voorzien. (Jesse Johnson / USA TODAY Sports)

Rudy Gay gaat terug naar de Spurs. Hij tekent een eenjarig contract ter waarde van $10 miljoen nadat hij zijn spelersoptie eerder niet nam. Het lijkt een keurige prijs te zijn voor een speler die de Spurs goed kunnen gaan gebruiken bij een eventueel vertrek van Kawhi Leonard.

Het laatste opvallende nieuwtje met betrekking tot spelers die bij hun teams blijven: Will Barton gaat zich vier jaar lang verbinden aan de Denver Nuggets. De sixth-man van de Nuggets tekent voor $54 miljoen verdeeld over vier jaar. Dit komt neer op zo’n $13.5 miljoen per jaar met een spelersoptie tijdens het vierde jaar. Ook dit lijkt een prima prijs te zijn voor een speler die in de basis zal starten als small-forward. Tevens krijgt Michael Porter Jr zo nog wat meer tijd om te herstellen van zijn blessures.

OVERIGE DEALS

Jerami Grant blijft bij de Thunder: 3 jaar, $27 miljoen ($9 per jaar, laatste jaar spelersoptie), Aron Baynes blijft bij de Celtics: 2 jaar, $11 miljoen ($5.5 per jaar, tweede jaar is spelersoptie) en Joe Harris blijft bij de Nets: 2 jaar, $16 miljoen ($8 per jaar).


JORDAN NAAR DE MAVS, ARIZA KIEST VOOR PHOENIX


Bij de namen die naar andere teams gaan zitten een paar opvallende deals. Toch beginnen we met de minst opvallende. DeAndre Jordan gaat, zoals verwacht, naar de Dallas Mavericks. De Mavericks kiezen ervoor Jordan een eenjarig contract te geven ter waarde van $24.1 miljoen. Dit is waarschijnlijk omdat de Mavericks er vanuit gaan dat ze volgend jaar genoeg geld hebben om Jordan een langdurig contract te geven. Het is ook goed mogelijk dat ze in DeAndre Jordan een tussen optie zien voor het komende seizoen.

Dan de meest opvallende deal van de eerste uren. Trevor Ariza verkiest geld boven een kampioenschap en kiest voor de Phoenix Suns. In Phoenix gaat Ariza $15 miljoen verdienen en ondertekent hij spoedig een eenjarig contract. Ariza had deze $15 miljoen, die hij zeker verdient, nooit gekregen bij de Warriors of de Rockets. Hij zal een jong Suns-team moeten gaan voorzien van wat ervaring het komende seizoen.

Ook Omri Casspi kiest voor het geld in plaats van nog een ring. Na het kampioenschap met de Warriors vertrek hij naar de Grizzlies. In Memphis ondertekent hij een eenjarig contract voor een onbekend salaris.

De ervaren Trevor Ariza kiest voor het geld in plaats van een kampioenschap en tekent bij de jonge Phoenix Suns. (Tony Gutierrez / Associated Press)

MCDERMOTT EN ILYASOVA BLIJKEN DUUR

Marco Belinelli gaat bij de Spurs proberen samen met Rudy Gay het waarschijnlijke verlies van Kawhi Leonard op te vangen. De veteraan tekent na 6 juli een tweejarig contract ter waarde van $12 miljoen. Dit komt neer op $6 miljoen per jaar, wat voor Belinelli een keurige prijs is.

Teams die misschien wel te veel hebben uitgegeven op de eerste dag zijn de Bucks en de Pacers. De Bucks halen oude bekende Ersan Ilyasova terug voor drie jaar ($21 miljoen). De Bulgaar gaat een dure $7 miljoen per jaar krijgen van de Bucks. Overigens is het derde jaar niet gegarandeerd door de Bucks.

Ook de Pacers nemen een gok. Indiana geeft Doug McDermott een driejarig contract ter waarde van $22 miljoen. Dit betekent dat McDermott $7.3 miljoen per jaar gaat verdienen. Ook dit is aardig aan de prijs, zeker gezien zijn prestaties de afgelopen jaren.

OVERIGE DEALS

Nick Stauskas naar de Blazers: 1 jaar, $1.2 miljoen en Ed Davis naar de Nets: 1 jaar, $4.4 miljoen.

(Coverfoto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Ook leuk om te lezen