Arizona haalt uit tegen Oregon

De Oregon Ducks (5) zullen het bezoekje aan de Arizona Wildcats niet snel vergeten. Met name de prestatie van running back Ka’Deem Carey (206 yards, 4 TD) zal door het hoofd van defensive coordinator Nick Aliotti blijven spoken. De Wildcats, middenmoter in de Pac-12, versloegen de Ducks met 42-12.

Carey, sinds zaterdag de all-time leading rusher van de Wildcats, was goed voor 48 van de 87 plays van Arizona en stelde niet teleur. Hij liep de voltallige verdediging van de Ducks meerdere malen aan flarden en zette de thuisploeg als eerste op voorsprong.

De geroemde high tempo offense van de Ducks speelde bijzonder weinig klaar en ook de defensie liet het meerdere malen afweten; Oregon speelde gewoon slecht. Marcus Mariota (27-41, 308 yards, 2 TD), tot voor kort nog kanshebber op de Heisman trofee, gooide voor het eerst in een jaar weer twee interceptions. Het duurde overigens even voordat de Ducks de eerste TD scoorden. Arizona stond toen al met 21-9 voor en de Wildcats gingen de rust in met een 28-9 voorsprong. Na de rust scoorde Carey nog twee touchdowns om de historische 42-12 overwinning op Oregon extra glans te geven.

De Oregon Ducks kunnen door de nederlaag een nationale titel wel uit het hoofd zetten en ook een plek in een BCS bowl kan in gevaar komen.