O’Neal mist eerste wedstrijd tegen Knicks

Door

De Boston Celtics hadden graag Shaquille O’Neal terug op de training gekregen zaterdag, maar zijn achillespees en rechterkuit beslisten daar anders over. Kort na die ontdekking vertelde Danny Ainge dat O’Neal er niet gaat bijzijn op de eerste play-offwedstrijd, vanavond tegen New York.

,,Shaq boekt vooruitgang en we probeerden hem terug mee te laten trainen vandaag. We deden een spelsimulatie, maar hij is er nog niet klaar voor,” zei Ainge. ,,We weten niet waneer hij klaar zal zijn en we zullen hem van dag tot dag blijven evalueren. Morgen zal hij dus niet meedoen.”

O’Neal miste al 45 wedstrijden dit seizoen. Sinds 1 februari zat hij 27 wedstrijden aan de kant, tot hij terugkeerde op 3 april tegen de Detroit Pistons. Na vijf minuten moest hij terug naar de kant met een kuitblessure en speelde de laatste zes wedstrijden van het seizoen niet.

,,Hij boekt iedere dag vooruitgang,” zei dokter McKeon. ,,Het is een moeilijke blessure. De bloedtoevoer naar die streek is nog zeer zwak, het kost tijd. Ik zei tegen Danny en de coaches dat er geen vooruitgang is in de medische wereld op dat vlak. Het is gewoon erg moeilijk om alles te laten genezen in die streek.”

De Celtics spelen vanavond thuis tegen de New York Knicks, voor beide teams de eerste wedstrijd van de Play-offs.

Foto: dailycaller.com

 

Ook leuk om te lezen