Hawks in dubbele overtime langs Celtics

Door

Boston Celtics @ Atlanta Hawks 111-123

In een ware kraker hebben de Atlanta Hawks een overwinning behaald op de Boston Celtics. De thuisploeg had er tweemaal overtime voor nodig, maar de zege smaakte des te zoeter. Kyle Korver was de gevierde man bij de Hawks. De driepunt-specialist schoot met scherp en wist maar liefst acht maal te scoren van lange afstand. Saillant detail is het feit dat al zijn driepunters in de tweede helft vielen. Zijn 8 driepunters zijn een career-high.
Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Hawks kans maakten op een overwinning. In het tweede kwart keek de ploeg van Josh Smith tegen een achterstand aan van 27 punten. Met nog 4.44 te gaan in de wedstrijd was dit teruggebracht naar een verschil van tien en dat was het moment dat Korver zijn klasse liet zien. De voormalig Chicago Bulls-speler legde vier aanvallen op een rij aan vanaf downtown en wist er drie te maken.
Voor Rajon Rondo was het de tweede nacht op een rij dat hij een triple double behaalde  (16 punten, 11 assists en 10 rebounds), maar als verliezer het veld afstapte. Het alweer de zesde nederlaag op een rij voor de Celtics en trainer Doc Rivers zal snel moeten ingrijpen wil het een serieuze kans maken op een kampioenschap. General manager Danny Ainge is niet vies van een trade dus het zal interessant om te kijken of er de komende weken nieuwe gezichten worden aangetrokken/.

Minnesota Timberwolves @ Washington Wizards 101-114

De Wizards spelen sinds de terugkeer van John Wall steeds beter basketbal en tegen de Wolves werd de de zesde overwinning in negen duels binnengehaald. Het voor het eerst dat de voormalige eerste pick in de draft dit seizoen vanaf de tip-off op het veld stond. Wolves-speler Luke Ridnour wist wel waar het aan lag: “Je mag vandaag niet zeggen dat we hebben verloren, omdat zij de bal zo goed schoten (57% field goal percentage). We speelden gewoon verdedigend heel slecht. Topscorer was Jordan Crawford met 19 punten.

Detroit Pistons @ Miami Heat 88-110

De Heat hadden een makkie aan de tegenstanders uit Detroit. Aan de hand van sterspelers Dwayne Wade (29 punten) en LeBron James (23 punten, zeven assists, zeven rebounds) werd de achttiende overwinning in eigen huis behaald. Daar tegenover staan slechts drie nederlagen. De Heat beginnen nu een road-trip, waarin Ray Allen voor het eerst terugkeer in de TD Bank Garden in Boston. Bij de Pistons was Greg Monroe goed op dreef met 31 punten.

Milwaukee Bucks @ Cleveland Cavarliers 108-113

Aan de hand van Kyrie Irving hebben Cavs een knappe overwinning behaald op de Bucks. De jonge ster scoorde 24 van zijn 35 punten in de tweede helft en maakte zo een achterstand van maar liefst 20 punten in het derde kwart ongedaan. De point guard liet weer eens zien niet te stoppen te zijn als hij het op zijn heupen krijgt. De Caveliers behaalden hun derde overwinning op een rij in eigen huis en dat was niet meer voorgekomen sinds november 2010. Voor de Bucks was Ilyasova goed bezig. Hij scoorde 30 punten en lijkt dan toch eindelijk te hebben besloten wat beter zijn best te doen. De Turkse small forward kende een dramatische eerste seizoenshelft, maar scoorde de afgelopen drie wedstrijden 84 punten.

Golden State Warriors @ Chicago Bulls 87 – 103

De Bulls hebben een comfortabele overwinning behaald op de Warriors, die niet hun beste wedstrijd kenden. Grote uitblinker bij de thuisploeg was verassend Kirk Hinrich, die 25 punten noteerde. Ook back-up point guard Nate Robinson was goed op dreef. De kleine Nate was met 22 punten vanaf de bank doorslaggevend. Het was tevens opvallend hoe goed de Bulls de rebounds pakten. De drie frontcourt spelers hadden allen een double-double, met minimaal 12 rebounds.

Ook leuk om te lezen