Celtics profiteren van meltdown Knicks

Door

Even leek het erop dat de Boston Celtics in Madison Square Garden tegen een nieuwe zeperd zouden oplopen. Maar een voorsprong van vijftien punten in het derde kwart bleek voor de New York Knicks niet voldoende: 86-96.

Het was met recht een gevecht in de Big Apple. Zowel Knicks’ Carmelo Anthony als Boston’s Ray Allen moesten zich al bloedend laten behandelen, al zullen de Celtics daarom nog het minste malen. Het zoet van de overwinning vergoedt immers veel.

New York daarentegen, kreeg een nieuwe mokerslag te verwerken. De ploeg stortte in het vierde kwart volledig ineen: de laatste zeven minuten van de wedstrijd werden met 21-4 verloren. Met nog drieeneenhalve minuut te spelen stond er een gelijke stand van 86-86 op het bord, maar de thuisploeg wist in het restant eenvoudig niet meer te scoren…

De Knicks verloren nu drie duels op rij, heeft een record van 35-35, terwijl de balans na de Anthony-trade naar het negatieve is doorgeslagen: 7-9.

Als ze in New York toch ‘ns konden verdedigen… Maandagavond was daarvan andermaal geen sprake, en de ‘usual suspects’ maakten daarvan optimaal gebruik.

Kevin Garnett schoot 10 op 15 en eindigde op 24 punten (plus 11 rebounds), terwijl Paul Pierce, ondanks dat hij al vroeg in persoonlijke fouten grossierde, uiteindelijk op 21 punten finishte.

Het moet Celtics-coach Doc Rivers bovendien goed hebben gedaan dat Rajon Rondo eindelijk weer tekenen vertoonde van de Rondo die de NBA de afgelopen jaren leerde kennen. De guard schoot weliswaar slechts 6 op 15, maar was niettemin goed voor dertien punten, twaalf assists en twee steals.

De Knicks stelden daar met Carmelo Anthony en Chauncey Billups respectievelijk 22 en 21 punten tegenover.

Na afloop werd de vraag opgeworpen hoe lang de Knicks eigenlijk nog nodig denken te hebben voor het in New York eindelijk structureel gaat draaien. ,,Hopelijk een jaartje of twee, drie,” grapte Doc Rivers.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Knicks.

Foto: media.kickstatic.com

Ook leuk om te lezen