McCollum haalt 40 in overwinning op Bucks, Wizards verliezen weer

DINSDAG 6 NOVEMBER

BLAZERS VERSLAAN NUMMER TWEE EASTERN CONFERENCE

MVP-kandidaat Giannis Antetokounmpo hield de Bucks in de wedstrijd, maar dat was niet genoeg. The Greek Freak behaalde 23 punten en 6 assists. De beste speler van de dag, CJ McCollum, explodeerde naar 40 punten en trok zijn team over de eindstreep. Brook Lopez, van de Bucks, behaalde 22 punten waarvan 6 driepunters uit 10 pogingen. Milwaukee probeerde Portland bij te houden maar verder dan dat kwamen ze niet.

De backcourt partner van McCollum, Damian Lillard, speelde niet goed. Hij had slechts drie assists en 13 punten. Dat zijn ongeveer 3 assists en 10 punten minder dan zijn carriére-gemiddelde. Daarnaast schoot hij 5 uit 15 vanaf de vloer. De Milwaukee Bucks konden hier echter niet van profiteren. De wedstrijd einigde in een 103-118 overwinning in het voordeel van de Portland Trail Blazers.

OOK MAVERICKS TE STERK VOOR DE WIZARDS

De Dallas Mavericks speelden vooral als team erg goed. Met name in de eerste helft was de defensie uitstekend. Dat leidde tot zowel 35 punten in het eerste kwart als 35 punten in het tweede kwart. In de tweede helft pakten ze dit niet meteen goed op, maar door een sterk vierde kwart wonnen ze de wedstrijd uiteindelijk met 110-119.

Het was slechts de derde overwinning voor Dallas dit seizoen. Dat is tot nu toe een kleine verbetering ten opzichte van vorig jaar. Voor Washington zijn de problemen een stuk groter. De verwachtingen waren om niet al te moeilijk de playoffs te halen. Dat gaat tot nu toe nog helemaal niet goed. Zowel John Wall als Bradley Beal kunnen het verschil nog niet maken dit jaar. Ook in deze wedstrijd schoten ze allebei ruim onder 50%. John Wall had nog wel 10 assists maar dat was lang niet genoeg.

De uitblinkers bij de Mavericks waren Dennis Smith Jr. en Luka Doncic. De eerstgenoemde had 19 punten, 7 assists en de dunk van de wedstrijd. Doncic had 23 punten, 3 assists en 6 rebounds. Daarnaast schoot Dallas als team 26 van de 27 vrije worpen binnen.

HORNETS WINNEN VAN DE HAWKS IN DE STRIJD TUSSEN DE TEAMS MET VLEUGELS

Trae Young had voor de derde wedstrijd achter elkaar een double-double. Daarnaast schoot hij echter 0 uit 7 vanaf achter de driepuntslijn. Bij Kemba Walker ging het beter. Hij maakte 4 driepunters uit in 10 pogingen. De point guard van Charlotte eindigde uiteindelijk met 29 punten en 7 assists. Ook schoot hij 12 uit 22 keer raak. Netjes boven 50% dus.

Vince Carter bewees weer eens dat hij nog steeds kan dunken. Met een spin-move kwam hij langs z’n tegenstander voor de slam. Miles Bridges had echter het hoogtepunt van de dag. Twee minuten na de dunk van Carter pakte Hernangomez een rebound en gooide hij de bal naar Bridges. Hij deed vervolgens zijn beste Vince Carter-imitatie met een tomahawk-slam.

Vooral in de tweede helft konden de Hawks, de Hornets niet bijhouden. Het werd uiteindelijk 102-113 voor Charlotte.

NETS WINNEN VAN SUNS IN EEN BLOWOUT VICTORY

Caris LeVert, van de Nets, schoot maar liefst 62,5% om 26 punten te maken. Bij de Suns hadden Deandre Ayton en Richaun Holmes een double-double. Alleen Devin Booker behaalde de 20 punten.

De wedstrijd eindigde met de stand 104-82 in het voordeel van Brooklyn. De Suns staan op twee gewonnen en acht verloren wedstrijden. De Nets hebben nu 5 wedstrijden gewonnen en 6 verloren.

WOENSDAG 7 NOVEMBER

SIXERS VERSLAAN PACERS IN MATIG DUEL

Voor het eerst dit seizoen wisten de Philadelphia 76ers een wedstrijd op vreemde bodem te winnen. Na vijf verloren wedstrijden werden de Indiana Pacers met 100-94 verslagen.

De Sixers kwam goed uit de startblokken en hadden binnen vier minuten een 19-4 voorsprong. Aan de hand van Victor Oladipo en Domantas Sabonis kwamen de Pacers sterk terug en namen in het tweede kwart zelfs de leiding. Met een stand van 50-50 eindigde het tweede kwart.

In het derde kwart nam Philadelphia nipt de leiding en versnelde in het vierde kwart. De ploeg van coach Brett Brown liep uit tot een voorsprong van 17 punten en gaf dat niet meer uit handen. Bij Philadelphia was geen echte uitblinker. Topscorer was Joël Embiid met ‘slechts’ 20 punten. Dario Saric en Ben Simmons waren goed voor 18 en 16 punten. Bij Indiana was Victor Oladipo andermaal de topscorer met 36 punten.

WHITESIDE DOMINEERT IN DE PAINT

In het spel van Hassan Whiteside zit dit seizoen een stijgende lijn. Tegen de San Antonio Spurs bleek dat weer het geval. Whiteside noteerde 29 punten, 20 rebounds en 9 (!) blocks. Deze spectaculaire prestatie leidde de Miami Heat met 88-95 langs de Spurs.

Miami begon sterk aan de wedstrijd en had al gauw een ruime voorsprong in de eerste helft. Belangrijk in deze voorsprong waren 8 blocks van Whiteside. De 8 blocks waren een goed voor een nieuw record voor de meeste blocks in één helft van een speler van de Miami Heat. Daarnaast had Whiteside ook al 18 punten gescoord.

In de tweede helft kwamen de San Antonio Spurs langzaamaan terug. DeMar DeRozan scoorde 13 punten in de tweede helft en kwam uiteindelijk uit op 18 punten. Echter was dit niet genoeg en bleef de Heat op voorsprong. San Antonio heeft nu 6 wedstrijden gewonnen en 4 verloren. De Heat verdelen het netjes: 5 winsten en 5 verliezen.