Randolph krijgt nieuw contract

Door

Enkele uren nadat de Memphis Grizzlies hun eerste play-offwedstrijd ooit hebben gewonnen kreeg Zach Randolph een nieuw contract aangeboden. Het contract is 71 miljoen dollar waard en loopt over vier jaar. Van die 71 miljoen is 66 miljoen gegarandeerd.

Randolph, die al 10 jaar in de NBA speelt, leidde de Grizzlies naar een verrassende 101-98 overwinning tegen de San Antonio Spurs op zondag. De forward scoorde 25 punten, nam 14 rebounds. De Grizzlies startten de play-offs als nummer 8 in het Westen en de Spurs als nummer 1.

Het was de eerste overwinning ooit in de play-offs voor de Grizzlies. Ze hebben al 12 kansen gehad maar werden telkens gesweeped door hun tegenstander. Met de 29-jarige Randolph als hoeksteen van het team kan Memphis één van de beste jonge teams worden. Randolph had gemiddeld 20,1 punten en 12,2 rebounds dit seizoen.

Niet enkel Randolph werd bijgetekend, ook Rudy Gay en Mike Conley kregen een vernieuw contract vorig seizoen. In 2009 kwam Randolph bij het team na een trade met de Los Angeles Clippers. Hij speelde zijn tweede seizoen bij Memphis en heeft in zijn carrière een gemiddelde van 17,6 punten en 9,2 rebounds per wedstrijd.

Hij werd in 2001 door de Portland Trail Blazers gedraft als 19e overall. Na zes seizoen bij Portland speelde hij nog een seizoen bij de New York Knicks en de Los Angeles Clippers.

Foto: slamdunkcentral.com

 

Ook leuk om te lezen