Cubs verslaan Lincecum, Hendry op de wip

Door

Gezien de deplorabele staat waarin de Chicago Cubs verkeren, valt het tegenwoordig om de dooie dood niet mee om Wrigley Field te vullen. Heden ten dage zijn het daarom vooral de grote jongens van de gastploeg die als trekpleister fungeren. En derhalve was het woensdagavond de beurt aan pitcher Tim Lincecum om de North Side te vermaken.

Het ging de pitscher van de San Francisco Giants zeker niet slecht af. Lincecum stond zeven innings op de heuvel, kreeg vijf hits tegen, moest een earned run slikken (een single Brian DeWitt, Carlos Pena die scoorde), en gooide negen strikeouts.

Normaal gesproken goede voor (opnieuw) een zege, maar niet woensdagavond. Bij de Cubs had namelijk Ryan Dempster al zijn materiaal tot z’n beschikking. Het gevolg was (in acht gepitchte innings) drie hits tegen, een earned run (single van Emmanuel Burris, Bill Hall die scoorde) en zes strikeouts.

Het was uiteindelijk Cubs-closer Carlos Marmol die er met de overwinning vandoor ging, doordat een single van Aramis Ramirez in de negende inning Tony Campana binnenbracht: 2-1.

De avond op Wrigley Field stond overigens  vooral in het teken van de geruchten dat de dagen van Cubs’ General Manager Jim Hendry zo goed als lijken geteld. Zijn noodgedwongen vertrek bij Chicago aan het einde van het seizoen zou al een voldongen feit zijn, zo is de algemene mening in de league. Ondanks het feit dat Hendry’s contract doorloopt tot 2012.

,,Natuurlijk is dit een bijzonder teleurstellend seizoen”, liet Hendry, die zelf de overtuiging heeft dat hij zijn contract gewoon mag uitdienen, woensdagavond optekenen. ,,Ik denk dat er niemand vooraf had gedacht dat we (zo ver) onder .500 zouden staat. Het heeft echter geen zin om excuses te maken. We hebben gewoon niet goed gespeeld.”

Overigens hadden de Cubs eerder op de dag nog starter Doug Davis de deur gewezen. Davis had op dinsdagavond, in de tweede wedstrijd (13-7 Giants) van de doubleheader hoogstpersoonlijk voor een vervroegd 4th of July vuurwerk gezorgd.

Foto: graphicshunt.com

Ook leuk om te lezen