New Jersey Devils vinden nieuwe eigenaar

Door

New Jersey Devils Announce New Ownership

De New Jersey Devils hoeven toch niet overgenomen te worden door de NHL. De Devils verkeerden in financiële nood en stonden hierdoor te koop, maar een koper is snel gevonden. Een groepering rondom de zakenman Joshua Harris is de nieuwe eigenaar van de Devils en hun arena, het Prudential Center.

Harris en David Blitzer zijn de nieuwe eigenaren van de club. Zij staan eveneens bekend als de eigenaren van de NBA-franchise Philadelphia 76’ers. Scott O’Neill wordt de nieuwe CEO van de Devils, een rol die hij ook in Philadelphia bij de 76’ers al invulde. Lou Lamoriello blijft GM van de Devils. Voormalig eigenaar Jeff Vanderbeek blijft eveneens aan de franchise verbonden, hij wordt adviseur van de club.

Blitzer en Harris willen op een innovatieve manier de Devils naar grotere hoogten stuwen. Dat gaat dan vooral over het financiële plaatje in New Jersey. Er is sprake van hoge schulden en door nieuwe sponsoren aan te trekken en meerdere evenementen in het Prudential Center te organiseren hopen de nieuwe eigenaren meer inkomsten te genereren. Bij die evenementen moet gedacht worden aan shows en concerten.

Beide nieuwe eigenaren studeerden af in Philadelphia. Met name Joshua Harris heeft veel binding met de regio. Zijn grootouders woonden in Newark en zijn vader studeerde af in Caldwell, New Jersey.

Voormalige eigenaar Jeff Vanderbeek gaf aan het team liever in eigen bezit te hebben gehouden, maar dit uit financieel oogpunt niet kon doen. “Ik was geen mens als ik vandaag geen gemengde gevoelens bezat. Er komen mooie dingen aan om naar vooruit te kijken. De Devils worden een solide franchise, wat altijd mijn doel was. Dit zijn de juiste nieuwe eigenaren voor de Devils.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen