Bruins versterken zich in strijd om Northeast Division-titel

Door

De Boston Bruins doen er alles aan om de Northeast Division te winnen en om van daaruit uiteindelijk mee te dingen naar de Stanley Cup. In deze divisie zijn zij in een hevige strijd verwikkeld met de Montreal Canadiens en beide teams bevonden zich voor het weekend in mindere vorm.

Er werden meer wedstrijden verloren dan hen lief was en om deze reden besloten de Bruins zich te versterken met een aantal spelers.

De trade deadline staat vast op maandag 28 februari en vanaf dat moment moeten de teams het dus doen met de spelers die zij dan onder contract hebben staan. Boston achtte enige versterking noodzakelijk en handelde daar de afgelopen week dan ook naar.

De Bruins wilden zich op twee punten versterken; er moest een ervaren center bijkomen evenals een defenseman die de puck goed kon laten rondgaan en die ook offensief van waarde kon zijn.

In beide gevallen is general manager Peter Chiarelli erin geslaagd om de gewenste versterkingen binnen te halen.

Zo werden eerst de centers Chris Kelly (van de Ottawa Senators) en Rich Peverly (van de Atlanta Thrashers) en defenseman Boris Valabik (eveneens van de Thrashers) door middel van trades aan het team van Boston toegevoegd.

Afgelopen vrijdag volgde nog het aantrekken van de ervaren verdediger Tomas Kaberle (foto), die de laatste seizoenen een goede, constante indruk achterliet bij de Toronto Maple Leafs. En met de offensieve krachten van Kaberle zit het ook wel goed, want bij zijn komst is hij al meteen de meest scorende verdediger van Boston.

De komst van deze spelers heeft de Bruins ogenschijnlijk meteen goed gedaan, want het team van coach Claude Julien heeft de laatste twee wedstrijden direct gewonnen en gaat daardoor nog steeds aan kop in de Northeast Division.

Na al dit trade-geweld van Boston kon rivaal Montreal natuurlijk niet achterblijven. De belangrijkste trade die de Canadiens de afgelopen dagen maakten, was het terughalen van de ervaren verdediger Paul Mara van de Anaheim Ducks. Mara stond vorig jaar ook al onder contact bij de Canadezen, maar had toen te kampen met een langdurige blessure. Nu krijgt hij dus weer de kans om zich alsnog te bewijzen in Montreal.

Foto: nhlconnection.ca

Ook leuk om te lezen