NHL Draftwatch: Sabres en Maple Leafs gaan voor rebuild

Door

Winnipeg Jets v Pittsburgh Penguins

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

De NHL Trade Deadline op 2 maart komt langzaam maar zeker dichterbij. Het wordt langzaamaan ook duidelijker welke teams zich de rest van het seizoen richten op het behalen van de play-offs en welke teams zich richten op een rebuild om volgend seizoen weer voor de play-offs te kunnen gaan. Dat Buffalo Sabres een ‘seller’ is, is gezien de huidige laatste plaats in de rangschikking geen verrassing. De ploeg van coach Ted Nolan liet afgelopen week Jhonas Enroth naar Dallas vertrekken. Tyler Myers en Drew Stafford verlieten de ploeg ook, net als prospects Joel Armia en Brendan Lemieux. De Sabres sturen ook een first round pick in de draft van 2015 naar Winnipeg Jets. De Sabres vergaarden eerder de first round picks van St. Louis Blues en New York Islanders en sturen één van die picks naar Winnipeg. Welke dat is, bepalen de Sabres op een later moment. In ruil daarvoor ontvingen de Sabres de geblesseerde badboy Evander Kane, Zach Bogosian (foto) en prospect Jason Kasdorf.

First overall pick

In de strijd om de first overall pick hebben de Sabres inmiddels een ruime ‘voorsprong’. De Sabres vergaarden zes punten minder als naaste concurrent Edmonton Oilers en de grootste valkuil voor de Sabres lijkt op dit moment dan ook de NHL Draft Lottery. Arizona Coyotes (10 punten) en Carolina Hurricanes (12 punten) staan al ruim boven de Sabres.

Ook Maple Leafs in rebuild mode

Ook Toronto Maple Leafs richt zich op een rebuild. De Maple Leafs stonden dit seizoen vooral bekend om de jerseys die door fans op het ijs gegooid werden, met een 26ste plaats in de rangschikking lijken de Maple Leafs kansloos voor een plek in de play-offs. Om die reden stuurde de ploeg verdediger Cody Franson en aanvaller Mike Santorelli naar Nashville Predators. De koploper in de NHL verbreedde daarmee zijn selectie en stuurde in ruil daarvoor zijn first round pick in 2015, Olli Jokinen en prospect Brendan Leipsic naar Toronto.

Ook leuk om te lezen