Ducks doorbreken zwakke serie met zege in Chicago

Chicago Blackhawks v Anaheim Ducks

Vier wedstrijden op rij behaalden de Anaheim Ducks geen enkel punt, maar met een 2-1 zege in Chicago hebben zij die slechte serie doorbroken. Daarmee hebben de Ducks alle wedstrijden dit seizoen tegen de Blackhawks gewonnen.

Een puike prestatie, want tegen de andere ploegen in de Western Conference behaalden de Hawks een record van 25-3-2. Voor doelman Ray Emery was het verlies tegen de Ducks zelfs pas zijn eerste verliespartij van dit seizoen.

De Ducks waren blij dat het na 20 minuten nog 0-0 stond, aldus Teemu Selanne: “Als je kijkt naar onze laatste vier wedstrijden, dan hebben we die al verloren in de eerste 10 minuten. De focus was om al vroeg scherp te zijn, want in de tweede en derde periode zijn wij vaak sterk.”

Vroeg in de tweede periode kwamen de Ducks dan ook op voorsprong dankzij Corey Perry. Patrick Kane maakte in de derde periode met een powerplay goal gelijk, maar twee minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Sheldon Souray de wedstrijd. De Ducks blijven tweede, drie punten achter de Blackhawks.

1000 assists

Reden voor een feestje was er ook voor Jaromir Jagr, want de Tsjechische routinier noteerde de 1000ste assist in zijn carrière. Hij is de twaalfde speler in de historie van de NHL die deze mijlpaal bereikt heeft en bovendien de eerste van Europese komaf. Zijn ploeg Dallas Stars won bovendien van de Minnesota Wild met 3-5. De Wild zagen een winstreeks van 7 wedstrijden doorbroken worden.

De Calgary Flames verloren, zonder Jarome Iginla, in eigen huis van de Columbus Blue Jackets. De bezoekers waren met 4-6 te sterk.