College Football Gameday 9: de beste match-ups

Door

College Football Gameday nummer 9: de beste match-ups - Sport AmerikaWe zijn over de helft van het College Football-seizoen en, zoals we afgelopen weekend ook al meldden, de strijd aan de top gaat ongenadig door. Alabama staat rotsvast op de hoogste ranking, maar de teams daaronder zullen het moeten uitvechten om de tweede plek te bereiken, dus zijn zowel de Florida Gators als de Kansas State Wildcats teams om in de gaten te houden. Ook de Sport Amerika-redactie kijkt in spanning mee en blikt voor jullie kort vooruit op de negende gameday.

#2 Florida – #10 Georgia: De Gators waren vorige week te sterk voor South Carolina en zijn flink op stoom. Georgia QB Aaron Murray zal er flink aan moeten trekken bij zijn mede-Bulldogs, want zelf wisten zij niet te winnen. Winst voor Florida ligt dan ook het meest in de lijn der verwachting.

#14 Texas Tech – #3 Kansas State: Kansas State verrast flink dit jaar en wist vorige week Geno Smith en zijn Mountaineers definitief omlaag te laten tuimelen in de rankings. Het was Texas Tech dat de week daarvoor al de nationale titelkansen van Geno Smith en consorten vernietigde en nu ontmoeten beide teams elkaar. Wij zijn benieuwd hoeveel Texas Tech kan uitrichten tegen de Wildcats.

#5 Notre Dame – #8 Oklahoma:
Notre Dame is een indrukwekkend seizoen aan het neerzetten, maar de Fighting Irish hadden het vorige week niet makkelijk tegen BYU. De wisselvallige offense zal deze week een stuk beter uit de verf moeten komen om de Sooners’ sterke defense en flink scorende offense de baas te zijn.

#11 Mississippi State – #1 Alabama:
Twee weken geleden belichtten wij de mogelijkheid dat Mississippi State ongeslagen tegenover Alabama zou kunnen komen te staan, en nu is het zo ver. De Crimson Tide is de absolute nummer 1 op het moment, en het is sterk de vraag wat de Bulldogs daar tegen kunnen doen.

#22 Michigan – Nebraska: Michigan wist vorige week staats-genoot Michigan State te verslaan, Nebraska werd in overtime verslagen door Ohio State. Met oog op het leiderschap in de Big Ten Legends-divisie kan dit wel eens de sleutelwedstrijd worden.

Voor de College Football-fan staat er dus weer genoeg noemenswaardigs op het programma. Sport Amerika wenst je een geslaagde College Gameday toe!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen