Gasol: ‘Beste spelers horen wedstrijd te eindigen’

Door

Utah Jazz v Los Angeles Lakers

De Los Angeles Lakers kennen op dit moment een 3-game winning streak, maar de Spanjaard Pau Gasol is alles behalve in een euforische stemming. Zo zat Gasol dinsdag tegen de New Orleans Hornets het gehele vierde kwart aan de kant. Coach Mike D’Antoni wilde de kleine line-up van de Hornets bestrijden. Gasol kijkt daar anders tegenaan. “Als het erom gaat, dan wil je als speler op het veld staan. Dat is belangrijk.”

Gasol vanaf de bank

De 32-jarige Gasol is van mening dat de beste spelers de wedstrijd horen te eindigen. Voorlopig heeft D’Antoni het gelijk aan zijn kant door de Spanjaard vanaf de bank te brengen. Zo was Gasol in de zege op de Utah Jazz goed voor vijftien punten en zeven rebounds, tegen de Oklahoma City Thunder scoorde hij zestien punten met vier rebounds en vier assists en noteerde hij zeven punten, zeven rebounds en zeven assists tegen de Hornets in slechts 21 minuten speeltijd.

Als het aan Gasol ligt komt daar echter snel verandering in en neemt Earl Clark (20 punten en 12 rebounds tegen de Hornets) zijn plekje weer over op de bank. “I’m a competitor. Ik ben iemand die iets toe kan voegen aan het team en het is niet leuk om dan langs de kant toe te moeten kijken.”

De Lakers gaan woensdag op bezoek bij de Phoenix Suns. Kobe Bryant is in de laatste drie wedstrijden goed voor 16.3 punten, 13 assists en 8.7 rebounds.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen